Honlapra

Richter Tudós Klub 2019

A XXI. század mentális csapdái a tudományban és a hivatás terén” címmel 2019. november 27-én, az ÁOK Szent-Györgyi Oktatási Központban Richter Tudós Klub rendezvényt tartottunk.

A rendezvényt Prof. Dr. Lázár György, az SZTE ÁOK dékánjának köszöntője nyitotta meg.

Az első előadó Bogsch Erik a Richter Gedeon Nyrt. Igazgatóságának elnöke volt. Előadásának címe: "Richter Gedeon – Az egészség a küldetésünk"

Hogyan működik egy ezer kutatót foglalkoztató évszázados gyógyszercég? Milyen innovációs tevékenységeket végez jelenleg a Globális 2500 listán szereplő, egyetlen magyar gyógyszeripari cég?

DSC_0094

Képgalériánkat ide kattintva tekinthetik meg.


A második előadás címe: Mi fán terem a „gyógyszeripari kutató?"

Hogyan befolyásolják az emberi tényezők a tudomány világát? Milyen „tévképzeteket” szülhetnek a mentális csapdák a „tudományos igazságokkal” kapcsolatban? Többek között erről is beszélt
Prof. Dr. Szántay Csaba, a Richter Gedeon szerkezetkutatási osztályvezetője. Prezentációja egy nemrégiben világszerte publikált, és döntő többségében a Richter kutatói által írt unikális könyvre épült.

DSC_0107

 
Az előadások sorát Szily Nóra "Burnout - Égni mennyei, kiégni pokoli..." előadása zárta.

Milyen mentális csapdákba ütközhetünk a karrierépítés során? Melyek a kiégés első jelei? Milyen módjai vannak a kiégés megelőzésének? Boldogságkeresés, kríziskezelés, megoldások és kiégés elleni harc - az emberi tényezők befolyásolják a tudomány világát is, a különböző mentális csapdák gyakran a megértés illúziójához, tévképzetekhez vezetnek. Ugyanez felmerülhet a hétköznapjainkban, a hivatásunk és karrierépítésünk terén. E mentális csapdák azonban, megismerésük révén, kikerülhetők. Ezekről a kérdésekről beszélt előadásában Szily Nóra pszichológus.

DSC_0122

 

 

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

ntp_logo

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által 2021. június 30./2021. július 31. napi beadási dátummal hirdetette meg a Nemzeti Tehetség Program pályázati kiírásait