keskeny

A Jancsó Miklós Emlékérmet Dr. Buzás Edit, a Semmelweis Egyetem Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézet egyetemi tanára kapta

2019. november 26-án az SZTE Általános Orvostudományi Karán Jancsó Miklós emléktábla koszorúzásra, emlékdíj átadásra és előadásra került sor

Az SZTE ÁOK Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet folyosóján elhelyezett Jancsó Miklós emléktáblánál koszorút helyeztek el.

DSC_0022

A megemlékezést egykori tanítványa, Dr. Bálint Gábor emeritus professzor tartotta.

DSC_0015

A koszorúzást követően a Rektori Hivatal Dísztermében adta át Dr. Lázár György dékán a Jancsó Miklós Emlékérmet Dr. Buzás Editnek, a Semmelweis Egyetem Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézet egyetemi tanárának, majd a díjazott előadását hallgathatták meg az érdeklődők.

DSC_0061

Professzor Asszony elmondta, ennél nagyobb elismerést nem is szeretne magának az ember, hiszen szeretett Alma Materétől kapta a díjat. 1983-ban a SZOTE-n szerezte orvosi diplomáját, valamint most is számos szegedi kutatóval együttműködik tudományos munkái kapcsán.

 

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

dr_szarvas_ferenc_nekrologhoz

Dr. Szarvas Ferenc, a SZTE ÁOK I. Belgyógyászati Klinika professzor emeritusa 2020. június 30-án csendesen viselt betegségében végleg elszenderült. Emlékét tisztelettel megőrizzük!

tombacz_dora_Lendulet

Hogyan lehetne hatékonyabbá tenni az egészségmegőrző diétás stratégiákat? Többek között erre a kérdésre is keresi a választ az SZTE Általános Orvostudományi Kar biológus adjunktusa: Tombácz Dóra évi 40 millió forint támogatással folytathatja a diéta és a sport kapcsolatával foglalkozó kutatásait.