keskeny

A Jancsó Miklós Emlékérmet Dr. Buzás Edit, a Semmelweis Egyetem Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézet egyetemi tanára kapta

2019. november 26-án az SZTE Általános Orvostudományi Karán Jancsó Miklós emléktábla koszorúzásra, emlékdíj átadásra és előadásra került sor

Az SZTE ÁOK Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet folyosóján elhelyezett Jancsó Miklós emléktáblánál koszorút helyeztek el.

DSC_0022

A megemlékezést egykori tanítványa, Dr. Bálint Gábor emeritus professzor tartotta.

DSC_0015

A koszorúzást követően a Rektori Hivatal Dísztermében adta át Dr. Lázár György dékán a Jancsó Miklós Emlékérmet Dr. Buzás Editnek, a Semmelweis Egyetem Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézet egyetemi tanárának, majd a díjazott előadását hallgathatták meg az érdeklődők.

DSC_0061

Professzor Asszony elmondta, ennél nagyobb elismerést nem is szeretne magának az ember, hiszen szeretett Alma Materétől kapta a díjat. 1983-ban a SZOTE-n szerezte orvosi diplomáját, valamint most is számos szegedi kutatóval együttműködik tudományos munkái kapcsán.

 

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

nyito2

A Szegedi Tudományegyetemen újonnan kialakított, 22 világszínvonalú mikroszkóppal és szimulációs eszközökkel felszerelt Mikrosebészeti Oktató Központ lehetővé teszi, hogy a medikusok az orvosi beavatkozásokat biztonságos körülmények között gyakorolhassák.

Honlapra

A XXI. század mentális csapdái a tudományban és a hivatás terén” címmel 2019. november 27-én, az ÁOK Szent-Györgyi Oktatási Központban Richter Tudós Klub rendezvényt tartottunk.