prof-dr-toth-kalman

Elhunyt Dr. Tóth Kálmán professzor

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Prof. Dr. Tóth Kálmán, az Ortopédiai Klinika tanszékvezetője életének 61. évében, 2018. szeptember 13-án elhunyt.

Professzor Úr 1981-ben kapott orvosdoktori diplomát a Szegedi Orvostudományi Egyetemen, majd a II. sz. Sebészeti Klinikán helyezkedett el osztályos orvosként. 1989-1998 között az Ortopédiai Klinika munkatársa volt, előbb egyetemi tanársegédként, majd adjunktusként. 1998-2004 között a Bács-Kiskun Megyei Kórház Ortopédiai Osztályát vezette. 2004-ben kapott tanszékvezetői megbízást és egyetemi tanári kinevezést a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Ortopédiai Klinikáján. 2011-ben a Temesvári Orvostudományi Egyetem Doctor Honoris Causa címmel ismerte el munkásságát. 2012 óta az MTA doktora címet viselte.

Emlékét kegyelettel megőrizzük!

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

SZTE_RH_tulipan

Az Egyetemi Tavasz a Szegedi Tudományegyetem hagyományos, tavaszi rendezvénysorozata, melyet az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Iroda szervez immár tizenhatodik alkalommal. Április 11. és május 17. között 80 helyszínen közel 300 program közül válogathat a közönség.

IMG_1409

Az SZTE Egyetemi Tavasz programsorozat nyitóeseményeként Reumatológia Magyarországon címmel orvostörténeti vándorkiállítás nyílt a Magyar Reumatológusok Egyesülete fennállásának 90. évfordulója alkalmából az SZTE Általános Orvostudományi Kar oktatási központjában.