roman_delegacio

Romániai delegáció látogatása a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán

A SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, temesvári Városi Sürgősségi Kórház, nagyváradi és kolozsvári Megyei Sürgősségi Kórházak és a buftea-i Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály között a tavalyi év során kötött Együttműködési Megállapodás keretein belül, Intézetünket 2018.10.17-19 között, immár másodszor 20 főből álló romániai delegáció látogatja meg, azzal a céllal, hogy az európai viszonylatban példaértékű magyarországi terhesgondozás, védőnői, csecsemő és újszülött ellátás menetét tanulmányozzák.

Az informális látogatás keretén belül, melyet Dr. Novák Tibor vezet, a delegáció tagjai Intézetünk Szülőszoba és Újszülött Osztálya mellett, felkeresik a Terhesdiagnosztikai Intézetet, a SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar Preventív Egészségügyi Gondozás Tanszékét, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete Családvédelmi Szolgálatát és a Korondi utcai Védőnői rendelőt.

A ismételt látogatás részünkre kifejezetten megtisztelő és egy kiváló alkalom arra, hogy a szakmai és baráti kapcsolatokat ápoljuk a két ország szakemberei között.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

kiemelt_FOG-alapkoletetel

Több mint 1 milliárd forint kormányzati támogatásból újul meg a szegedi Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika. Az új épületszárnyban nyugat-európai színvonalú ambulancia, modern műtők és kétágyas kórtermek kapnak helyet. A kivitelezési munkálatokat a magyarországi építési piac egyik meghatározó társasága, a szegedi KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. végzi. Az új szárny alapkövét június 11-én helyezték el a klinika mögötti területen.

Latos_Melinda

Dr. Látos Melinda, az SZTE ÁOK Sebészeti Klinika munkatársa kapta "Az év fiatal tehetséges kutatója" címet, egyben ő tartotta idén a Magyar Pszichológiai Társaság XXVIII. Nagygyűlésén a Kulcsár Zsuzsanna emlékelőadást. Gratulálunk!