roman_delegacio

Romániai delegáció látogatása a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán

A SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, temesvári Városi Sürgősségi Kórház, nagyváradi és kolozsvári Megyei Sürgősségi Kórházak és a buftea-i Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály között a tavalyi év során kötött Együttműködési Megállapodás keretein belül, Intézetünket 2018.10.17-19 között, immár másodszor 20 főből álló romániai delegáció látogatja meg, azzal a céllal, hogy az európai viszonylatban példaértékű magyarországi terhesgondozás, védőnői, csecsemő és újszülött ellátás menetét tanulmányozzák.

Az informális látogatás keretén belül, melyet Dr. Novák Tibor vezet, a delegáció tagjai Intézetünk Szülőszoba és Újszülött Osztálya mellett, felkeresik a Terhesdiagnosztikai Intézetet, a SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar Preventív Egészségügyi Gondozás Tanszékét, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete Családvédelmi Szolgálatát és a Korondi utcai Védőnői rendelőt.

A ismételt látogatás részünkre kifejezetten megtisztelő és egy kiváló alkalom arra, hogy a szakmai és baráti kapcsolatokat ápoljuk a két ország szakemberei között.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

271850904_6791812060891589_5121175817267060750_n

Ünnepélyes keretek között átadták az SZTE Igazságügyi Orvostani Intézet felújított bonctermét - a helyiség rekonstrukciója az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar anyagi támogatásnak köszönhetően valósult meg.

Csernay_1170

Dr. Csernay Lászlónak, egyetemünk professzor emeritusának 90. születésnapja alkalmából Prof. Dr. Lázár György dékán a SZAOK Emlékérmét adományozta. Gratulálunk!