Okosorak

Felkérés okosóra használattal kapcsolatos kérdőív kitöltésére

Az SZTE ÁOK Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézetében hosszabb ideje folynak telemedicina témájú kutatások. Hazánkban nálunk jött létre 2015-ben az első telemedicina oktató központ.

A közeljövőben szeretnénk széles körben tájékozódni az okosórák használatát illetően. Az okosórák a testen viselhető bioszenzorok népes családjába tartoznak. Használatukkal, illetve a belőlük kinyerhető adatokkal számos élettani paraméter megfigyelhető és elemezhető. Egyre nagyobb számban jelennek meg olyan tudományos dolgozatok, amelyek az okosórákból nyert információ feldolgozásával mutatnak rá egészségügyi problémákra és kínálnak ezek némelyikére megoldást. Keveset tudunk azonban arról, hogy a magyar okosóra tulajdonosok mire is használják a szerkezetet és milyen érezhető előnyük származik abból, ha okosórát viselnek. Ugyanakkor az is ismert, hogy az okosórák adatai gyakran nehezen értelmezhetők, tárolhatók és számos esetben alkalmatlanok konkluzív állítások megfogalmazására.


Amennyiben szívesen részt venne helyzetfelmérő kutatásunkban, akkor kérjük, hogy segítse munkánkat az ezen a linken található kérdőív kitöltésével, amely kb. 5 percet vesz igénybe.


Részvételét előre is köszönjük:
SZTE ÁOK Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

honoris_causa
fotó: SZTEinfo

A Szegedi Tudományegyetem Napját 2002 óta minden év november 11-én ünneplik.

Bari

Dr. Bari Ferenc professzor New Orleansban, a Tulane Egyetem Orvosi Karán Fisher-díjat kapott és őt kérték fel a 21. James W. Fisher emlékelőadás megtartására. Gratulálunk!