keskeny

Emléktábla avatás

Emléktábla-avatás Prof. Dr. Thurzó László tiszteletére az SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán

 


 DSC08459

Egy éve életének 72. évében hunyt el Dr. Thurzó László emeritus professzor, az Onkoterápiás Klinika korábbi tanszékvezetője, a Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi Szakszervezet titkára, az Általános Orvostudományi Kar korábbi klinikai és gazdasági dékán­helyettese és centrumelnök-helyettes.
Halálának egyéves évfordulóján a volt évfolyamtársak, valamint a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának kezdeményezésére emléktáblát avattak emlékére a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika magasföldszintjén. Az eseményen beszédet mondott Prof. Dr. Németh Gábor a SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója, általános, szak és továbbképzési dékánhelyettes, valamint a volt évfolyamtársak nevében Dr. Nagy András. Az avatáson részt vettek az egyetem vezetői és tanszékvezetői, volt munkatársak és barátok.

Dr. Thurzó László 1946. május 26-án született Szegeden. 1964-ben nyert felvételt a Szegedi Orvostudományi Egyetemre, ahol 1970-ben kapott orvosdoktori diplomát. Szülészet-nőgyógyászat, klinikai onkológia és sugárterápia szakképesítést szerzett.

 

Szakmai életútja mindvégig az ÁOK-hoz kötődött. Pályafutását a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán kezdte, 1970-től tudományos segédmunkatárs, majd 1972-től gyakornok, 1974-től egyetemi tanársegéd, 1983-tól egyetemi adjunktus, 1990-től egyetemi docens. 1994-től megbízott igazgatóként, majd 1997-től tanszékvezető egyetemi tanárként vezette az újonnan alakult Onkoterápiás Klinikát, amely tisztségét 2011-ig töltötte be.

2000-től az ÁOK klinikai dékánhelyettese volt, 2003-tól egyidejűleg a centrumelnök klinikai helyettese. 2007. évtől ismét megkapta mindkét megbízatást és 2009-2010 között gazdasági dékánhelyettesi feladatokat is ellátott.

Oktatói munkássága és betegellátó tevékenysége mellett számos közéleti tisztséget is betöltött, többek között a Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi Szakszervezete SZOTE titkára, az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége elnöke, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés megyei elnöke volt, valamint tagja volt a Megyei Munkaügyi Tanácsnak. Emléktáblája méltó helyre, Prof. Dr. Batizfalvy János, Prof. Dr. Szontágh Ferenc és Prof. Sas Mihály emléktáblája mellé került elhelyezésre.

 

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

kemenylajos_certificate_330x330

Dr. Kemény Lajos, az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára 2018. november 30-án az International League of Dermatological Societies "ILDS Certificate of Appreciation for International Leadership" díjat vehette át.

Sepp

Karunkról Dr. Hortobágyi Tibor, az SZTE Patológiai Intézet tanszékvezető egyetemi docense és Dr. Sepp Róbert az SZTE II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ egyetemi docense vált az MTA új doktorává. Gratulálunk!