Dr_Laszlo_Aranka

Elhunyt Dr. László Aranka emeritus professzor

Megemlékezés Prof. Dr. László Aranka emeritus professzorról:


2018. okt. 26-án elveszítettük Dr. László Aranka emeritus professzort, aki több mint 50 éven keresztül a szegedi Gyermekklinikán nagy lelkesedéssel és szeretettel végezte enzymopathiákkal és molekuláris genetikai vizsgálatokkal kapcsolatos diagnosztikai munkáját. A tevékenységével kapcsolatos szakirodalmat folyamatosan nyomon követte, otthoni pihenése rovására is. Munkatársait is inspirálta a legújabb kutatási eredmények gyakorlati alkalmazására, tudományos területükön való aktív előre haladásra. Ő maga ebben is jó példát mutatott: 1986-tól az orvostudomány (MTA) doktoraként nevelte a tudományos utánpótlást, 5 kitüntetést kapott, 6 külföldi tanulmányúton volt meghívott előadó, 17 nemzetközi kollaborációban vett részt, 222 közlemény szerzője, 2 könyv vezető szerkesztője, másik két szakkönyvben fejezetek szerzője volt.

Tudományra, művészetekre nyitott színes egyénisége évtizedeken keresztül meghatározó színfoltja volt Egyetemünk és a város tudományos életének és közéletének.


Fájó szívvel búcsúzunk László Aranka Emeritus Professzortól!

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

SZTE_RH_tulipan

Az Egyetemi Tavasz a Szegedi Tudományegyetem hagyományos, tavaszi rendezvénysorozata, melyet az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Iroda szervez immár tizenhatodik alkalommal. Április 11. és május 17. között 80 helyszínen közel 300 program közül válogathat a közönség.

IMG_1409

Az SZTE Egyetemi Tavasz programsorozat nyitóeseményeként Reumatológia Magyarországon címmel orvostörténeti vándorkiállítás nyílt a Magyar Reumatológusok Egyesülete fennállásának 90. évfordulója alkalmából az SZTE Általános Orvostudományi Kar oktatási központjában.