Dr_Laszlo_Aranka

Elhunyt Dr. László Aranka emeritus professzor

Megemlékezés Prof. Dr. László Aranka emeritus professzorról:


2018. okt. 26-án elveszítettük Dr. László Aranka emeritus professzort, aki több mint 50 éven keresztül a szegedi Gyermekklinikán nagy lelkesedéssel és szeretettel végezte enzymopathiákkal és molekuláris genetikai vizsgálatokkal kapcsolatos diagnosztikai munkáját. A tevékenységével kapcsolatos szakirodalmat folyamatosan nyomon követte, otthoni pihenése rovására is. Munkatársait is inspirálta a legújabb kutatási eredmények gyakorlati alkalmazására, tudományos területükön való aktív előre haladásra. Ő maga ebben is jó példát mutatott: 1986-tól az orvostudomány (MTA) doktoraként nevelte a tudományos utánpótlást, 5 kitüntetést kapott, 6 külföldi tanulmányúton volt meghívott előadó, 17 nemzetközi kollaborációban vett részt, 222 közlemény szerzője, 2 könyv vezető szerkesztője, másik két szakkönyvben fejezetek szerzője volt.

Tudományra, művészetekre nyitott színes egyénisége évtizedeken keresztül meghatározó színfoltja volt Egyetemünk és a város tudományos életének és közéletének.


Fájó szívvel búcsúzunk László Aranka Emeritus Professzortól!

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

honoris_causa
fotó: SZTEinfo

A Szegedi Tudományegyetem Napját 2002 óta minden év november 11-én ünneplik.

Bari

Dr. Bari Ferenc professzor New Orleansban, a Tulane Egyetem Orvosi Karán Fisher-díjat kapott és őt kérték fel a 21. James W. Fisher emlékelőadás megtartására. Gratulálunk!