alumni

Alumni látogatás

A Tempus Közalapítvány szervezésében, az első Nemzetközi Alumni Szakmai Műhely keretein belül a Magyarországra érkező, régen itt egyetemre járt külföldi hallgatók Szegedre látogattak 2018. október 3-án.

A küldöttség tagjai voltak egykori hallgatóink: Asif Halimi (2012, ÁOK), Yuri Ishikawa (2016, ÁOK), Hashim A. Elmousaad (1975, ÁOK) és Alotti Nasri (1980, ÁOK), valamint Végh Eszter a Tempus Közalapítvány Alumni munkatársa.

A Rektori Hivatalban Prof. Dr. Kónya Zoltán tudományos és innovációs rektorhelyettes köszöntötte a delegációt. Az Általános Orvostudományi Kar részéről Prof. Dr. Sáry Gyula oktatási dékánhelyettes és Prof. Dr. Novák Zoltán fogadták a vendégeket.

A megbeszélésen a régi emlékek felelevenítésén túl szó esett a külföldi hallatók képzésének számszerű fejlesztéséről, a kurrikulum változásairól, a klinikai képzést és az orvos-beteg kommunikációt érintő javítási erőfeszítésekről, egyetemünk nemzetközi akkreditációjáról, különös tekintettel az amerikai akkreditáció sikerére. Egykori hallgatóink örömmel emlékeztek a Szegeden töltött éveikre, kiemelve, hogy többen azóta is tartják a kapcsolatot, illetve a szegedi diploma kiemelkedően jó nemzetközi hírnevét is. Egybehangzóan azon a véleményen voltak, hogy a klinikai képzés ugyan mindig fejleszthető, az alapozó évek viszont megfelelő tudást biztosítottak számukra későbbi munkájukhoz. Kiemelték a magyar nyelv tanulásának fontosságát, és hogy mennyire jól érezték magukat Szeged multikulturális közegében.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

kemenylajos_certificate_330x330

Dr. Kemény Lajos, az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára 2018. november 30-án az International League of Dermatological Societies "ILDS Certificate of Appreciation for International Leadership" díjat vehette át.

Sepp

Karunkról Dr. Hortobágyi Tibor, az SZTE Patológiai Intézet tanszékvezető egyetemi docense és Dr. Sepp Róbert az SZTE II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ egyetemi docense vált az MTA új doktorává. Gratulálunk!