honoris_causa
fotó: SZTEinfo

Senator Honoris Causa kitüntető címben részesült März Richard, a Bécsi Orvostudományi Egyetem professzora

A Szegedi Tudományegyetem Napját 2002 óta minden év november 11-én ünneplik.

Az Ünnepi Szenátusülésen adták át a Senator Honoris Causa és a Doctor Honoris Causa kitüntető címek mellett a Pro Universitate-, a Klebelsberg Kunó-, valamint a Pro Laudanda Promotione-díjakat és a címzetes egyetemi docens címet.

Az Ünnepi Szenátusülésen Senator Honoris Causa kitüntető címben részesült März Richard, a Bécsi Orvostudományi Egyetem (Medizinische Universität Wien) professzora. Munkásságát Prof. Dr. Lázár György, az SZTE Általános Orvostudományi Kar dékánja méltatta. März Richard a St. Louis-i Egyetemen szerzett PhD fokozatot 1974-ben biokémiából. 1982 és 2004 között a Bécsi Egyetem Orvoskarán, a Biokémiai Intézetben végzett eredményes oktató és kutatómunkát. Itt nevezték ki professzornak, majd a nemzetközi kapcsolatok és az orvosképzés intézetének vezetője lett. Érdeklődése fokozatosan az orvosképzés elméleti és gyakorlati problémái felé fordult és ezen a területen nemzetközileg elismert szakemberré vált. Számos magasan jegyzett közleményt publikált az orvosképzés különböző kérdéséiről. Szerkesztője az Advances in Health Sciences Education című folyóiratnak. A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karával több, mint egy évtizede áll munkakapcsolatban. Egyik vezetője volt az EU által támogatott e-Mediqual pályázatnak. Gyakran látogat Szegedre, munkaértekezletek, szemináriumok alkalmával segíti az orvosképzés nemzetközi tendenciáinak megismerését. Jelentős szerepet játszott a Szegeden megrendezett Graz Konferencia és a Medical Education Days eredményes lebonyolításában. Eredményeit számos európai egyetem és társaság rangos kitüntetésekkel ismerte el.

Forrás: SZTEinfo

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

kemenylajos_certificate_330x330

Dr. Kemény Lajos, az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára 2018. november 30-án az International League of Dermatological Societies "ILDS Certificate of Appreciation for International Leadership" díjat vehette át.

Sepp

Karunkról Dr. Hortobágyi Tibor, az SZTE Patológiai Intézet tanszékvezető egyetemi docense és Dr. Sepp Róbert az SZTE II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ egyetemi docense vált az MTA új doktorává. Gratulálunk!