WISE3

WI Se3 tudományos fórum és O2k hipoxia workshop

A SZTE ÁOK Sebészeti Műtéttani Intézete 2018. március 26-27-én harmadik alkalommal rendezi meg a WISe tudományos fórumot a Ludwig Boltzmann Institute for Experimental and Clinical Traumatology (Bécs) és az Oroboros Instruments (Innsbruck) részvételével.

Az elhangzó előadások a szepszis, keringési shock, ischaemia-reperfúzió valamint a biológiailag aktív gázok és mitochondriális funkciók összefüggéseit tárgyalják. A találkozó elsődleges célja a tudományos eszmecserén túl a háromoldalú kutatási együttműködések megalapozása és a jelenleg sikeresen futó közös programok további erősítése. A rendezvény második napján az érdeklődők egy workshop keretében a mitochondriális oxigén kinetika és szabadgyöktermelés vizsgálatát sajátíthatják el nagyfelbontású fluorespirometria segítségével.

A három résztvevő intézet tagjain kívül meghívott előadók érkeznek Párizsból, Prágából és Budapestről, míg számos fiatal kutató vesz részt a magyar társintézetekből és a határon túlról, Csehországból, Szlovákiából, Romániából, Szerbiából és Oroszországból.

 

A WISe3 az EFOP-3.6.2-16-2017-00006, COST Action CA15203 MitoEAGLE és a Mitochondrial Physiology Society támogatásával valósul meg.

 

Bővebb információ és részletes program:

2018. március 26-27.

http://www.med.u-szeged.hu/expsur/kongresszusok/wise3-tudomanyos-program

2018. március 27. „O2k hipoxia workshop

http://wiki.oroboros.at/index.php/WISe3_2018_Szeged_HU

http://wiki.oroboros.at/index.php/MiPNet22.20_IOC127_Szeged_HU

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

Paint

Az SZTE ÁOK V. évfolyamos hallgatói május 10-én Szerenádra indultak a Jancsó kollégium elől. A gyülekezés képei Facebook oldalunkon megtekinthetők!

IMG_0561_2

2018. május 4-én, pénteken egész napos látogatást tett Szegeden Vytenis Andriukaitis, az Európai Unió egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztosa. Látogatásának elsődleges célja az volt, hogy tájékozódjon a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központjában (SZTE KK) az úgy nevezett "ritka betegségekben" szenvedők ellátásáról (lásd keretes írásunkat) valamint, hogy milyen távlatai vannak az ún. európai referencia hálózat bővítésének.