WISE3

WI Se3 tudományos fórum és O2k hipoxia workshop

A SZTE ÁOK Sebészeti Műtéttani Intézete 2018. március 26-27-én harmadik alkalommal rendezi meg a WISe tudományos fórumot a Ludwig Boltzmann Institute for Experimental and Clinical Traumatology (Bécs) és az Oroboros Instruments (Innsbruck) részvételével.

Az elhangzó előadások a szepszis, keringési shock, ischaemia-reperfúzió valamint a biológiailag aktív gázok és mitochondriális funkciók összefüggéseit tárgyalják. A találkozó elsődleges célja a tudományos eszmecserén túl a háromoldalú kutatási együttműködések megalapozása és a jelenleg sikeresen futó közös programok további erősítése. A rendezvény második napján az érdeklődők egy workshop keretében a mitochondriális oxigén kinetika és szabadgyöktermelés vizsgálatát sajátíthatják el nagyfelbontású fluorespirometria segítségével.

A három résztvevő intézet tagjain kívül meghívott előadók érkeznek Párizsból, Prágából és Budapestről, míg számos fiatal kutató vesz részt a magyar társintézetekből és a határon túlról, Csehországból, Szlovákiából, Romániából, Szerbiából és Oroszországból.

 

A WISe3 az EFOP-3.6.2-16-2017-00006, COST Action CA15203 MitoEAGLE és a Mitochondrial Physiology Society támogatásával valósul meg.

 

Bővebb információ és részletes program:

2018. március 26-27.

http://www.med.u-szeged.hu/expsur/kongresszusok/wise3-tudomanyos-program

2018. március 27. „O2k hipoxia workshop

http://wiki.oroboros.at/index.php/WISe3_2018_Szeged_HU

http://wiki.oroboros.at/index.php/MiPNet22.20_IOC127_Szeged_HU

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

kemenylajos_certificate_330x330

Dr. Kemény Lajos, az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára 2018. november 30-án az International League of Dermatological Societies "ILDS Certificate of Appreciation for International Leadership" díjat vehette át.

Sepp

Karunkról Dr. Hortobágyi Tibor, az SZTE Patológiai Intézet tanszékvezető egyetemi docense és Dr. Sepp Róbert az SZTE II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ egyetemi docense vált az MTA új doktorává. Gratulálunk!