WISE3

WI Se3 tudományos fórum és O2k hipoxia workshop

A SZTE ÁOK Sebészeti Műtéttani Intézete 2018. március 26-27-én harmadik alkalommal rendezi meg a WISe tudományos fórumot a Ludwig Boltzmann Institute for Experimental and Clinical Traumatology (Bécs) és az Oroboros Instruments (Innsbruck) részvételével.

Az elhangzó előadások a szepszis, keringési shock, ischaemia-reperfúzió valamint a biológiailag aktív gázok és mitochondriális funkciók összefüggéseit tárgyalják. A találkozó elsődleges célja a tudományos eszmecserén túl a háromoldalú kutatási együttműködések megalapozása és a jelenleg sikeresen futó közös programok további erősítése. A rendezvény második napján az érdeklődők egy workshop keretében a mitochondriális oxigén kinetika és szabadgyöktermelés vizsgálatát sajátíthatják el nagyfelbontású fluorespirometria segítségével.

A három résztvevő intézet tagjain kívül meghívott előadók érkeznek Párizsból, Prágából és Budapestről, míg számos fiatal kutató vesz részt a magyar társintézetekből és a határon túlról, Csehországból, Szlovákiából, Romániából, Szerbiából és Oroszországból.

 

A WISe3 az EFOP-3.6.2-16-2017-00006, COST Action CA15203 MitoEAGLE és a Mitochondrial Physiology Society támogatásával valósul meg.

 

Bővebb információ és részletes program:

2018. március 26-27.

http://www.med.u-szeged.hu/expsur/kongresszusok/wise3-tudomanyos-program

2018. március 27. „O2k hipoxia workshop

http://wiki.oroboros.at/index.php/WISe3_2018_Szeged_HU

http://wiki.oroboros.at/index.php/MiPNet22.20_IOC127_Szeged_HU





Kövess minket



YouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

kiemelt_osztondij_2018

SZTE START néven új ösztöndíjprogramot indított a szegedi egyetem, mellyel azokat a tehetséges, végzős középiskolai diákokat kívánják támogatni, akik idén első helyen jelentkeztek az egyetem valamely képzésére. A program célja, hogy segítse az átmenetet a középfokú- és felsőoktatás között. Az ösztöndíjat pályázat útján lehet elnyerni, a jelentkezési határidő: 2018. július 11., a legjobb pályázók akár 100.000 forint egyszeri támogatásban részesülhetnek.

dr_sonkodi_sandor

Az ÁOK Tanári Testületének 2018. június 12-i ünnepi ülésén Dr. Sonkodi Sándor emeritus professzorunk Pro Facultate Medicinae díjat vehetett át karunk dékánjától. Gratulálunk!