Kolozsvar

Kolozsvárra látogatott az Orvostudományi Kar vezetősége

2018. március 11-12. között Kolozsvárra látogatott az Iuliu Hatieganu Orvostudományi és Gyógyszerésztudományi Egyetem Orvostudományi Karának meghívására a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának küldöttsége, Prof. Dr. Bari Ferenc dékán, Prof. Dr. Széll Márta tudományos és külkapcsolatokért felelős dékánhelyettes, valamint a Kar Nemzetközi Irodájának munkatársai, Sasi-Pokriva Eszter és Szűcs-Tettinger Kornélia. A látogatás célja a 2018-as JPEMS (Joint Program for European Studies) program kolozsvári helyszínének előkészítése volt a 2015-ben Szegeden megrendezésre kerülő JPEMS program tapasztalatai alapján. A megbeszélésen részt vett a kolozsvári egyetem Orvostudományi Karának dékánja, Prof. Dr. Anca Dana Buzoianu, Dr. Tudor Calinici, JPEMS koordinátor, valamint a Nemzetközi Iroda munkatársai. A hivatalos program mellett bemutatásra kerültek a kolozsvári Orvostudományi Kar legújabb fejlesztései: a Könyvtár épülete, a Szimulációs Központ, valamint a Genomikai Központ.

2018. szeptembertől decemberig a kolozsvári JPEMS program 20-30 hallgatót fogad Angers-ból, Szegedről, Nápolyból, Temesvárról, valamint a házigazda szerepét betöltő Kolozsvárról.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

Paint

Az SZTE ÁOK V. évfolyamos hallgatói május 10-én Szerenádra indultak a Jancsó kollégium elől. A gyülekezés képei Facebook oldalunkon megtekinthetők!

IMG_0561_2

2018. május 4-én, pénteken egész napos látogatást tett Szegeden Vytenis Andriukaitis, az Európai Unió egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztosa. Látogatásának elsődleges célja az volt, hogy tájékozódjon a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központjában (SZTE KK) az úgy nevezett "ritka betegségekben" szenvedők ellátásáról (lásd keretes írásunkat) valamint, hogy milyen távlatai vannak az ún. európai referencia hálózat bővítésének.