Megalakul a Magyar Demencia Társaság

Örömmel értesítjük az érdeklődőket, hogy a MOTESZ támogatásával megalakul a Magyar Demencia Társaság, melynek alakuló ülése 2018. június 19-én (kedden) 10 órakor lesz Budapesten az MTA KOKI épület földszinti előadótermében (Budapest VIII. kerület, 1083 Szigony utca 43.).

Várják az új tagok jelentkezését!


A tagfelvételi kérelemhez a - honlapunkon a címre kattintva elérhető - nyomtatványt töltse ki, és küldje vissza az alábbi email címre: zakane.seres.monika@med.u-szeged.hu


Prof. Dr. Kálmán János
az alakuló Magyar Demencia Társaság szervezője
tanszékvezető egyetemi tanár
Szegedi Tudományegyetem ÁOK SZAKK
Pszichiátriai Klinika


A tagfelvételi kérelem ide kattintva letölthető (pdf) >>

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

IMG_2088-2

A szellemi leépülés előre jelzőjének tekintett enyhe kognitív zavar diagnosztikájának szabhat új irányt az a beszédfelismerő szoftver, amelyet az SZTE és az MTA közös projektjében dolgoznak ki. A szabadalmi bejelentés háromfajta telemedicinás felhasználási lehetőséggel számol, ami a páciensek mellett az orvosok, a biztosító társaságok és a gyógyszerkutatók munkáját is segítheti.

PES_O_elismeres

Rendkívül sikeresen szerepeltek az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika Plasztikai és Égési Sebészeti Osztály munkatársai a Visegrád Négyek Lengyelországban megtartott Plasztikai Sebészeti Kongresszusán.