MDT

Díjak a XXVI. diabetológus kongresszuson

A Magyar Diabetes Társaság 2018. április 19-22. között Szegeden tartotta XXVI. kongresszusát az I. Belgyógyászati Klinika diabetológus munkatársainak szervezésében. A Klinika vezető diabetológusai évtizedes munkásságuk elismeréseként a Társaság legmagasabb kitüntetéseiben részesültek. Gratulálunk!

Prof. Dr. Lengyel Csaba egyetemi tanár az MDT Oktatási, Minősítő és Koordinációs Bizottságának elnöke Hetényi Géza-díjat, Dr. Várkonyi Tamás egyetemi docens az MDT főtitkára Magyar Imre-díjat kapott. Dr. Nyiraty Szabolcs szakorvos és munkatársai megkapták az „Év Legjobb Magyar Nyelvű Közleménye”, valamint a Diabetologia Hungarica folyóirat az „Év Legjobb Fiatal Első Szerzős Közleménye” díját.”

hetenyi_geza_erem magyar_imre_erem

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

Paint

Az SZTE ÁOK V. évfolyamos hallgatói május 10-én Szerenádra indultak a Jancsó kollégium elől. A gyülekezés képei Facebook oldalunkon megtekinthetők!

IMG_0561_2

2018. május 4-én, pénteken egész napos látogatást tett Szegeden Vytenis Andriukaitis, az Európai Unió egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztosa. Látogatásának elsődleges célja az volt, hogy tájékozódjon a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központjában (SZTE KK) az úgy nevezett "ritka betegségekben" szenvedők ellátásáról (lásd keretes írásunkat) valamint, hogy milyen távlatai vannak az ún. európai referencia hálózat bővítésének.