Japan

Dr. Széll Márta dékánhelyettes Japánban

Prof. Dr. Széll Márta 2018. május 30 - június 2 között a Karral együttműködő Hungarian Medical Universities (HMU) cég meghívására háromnapos látogatást tett Tokióban.

A céggel folytatott megbeszélések elsősorban a japán hallgatók toborzására és hazánkban megszerzett orvosdiplomájuk Japánban való honosítására fókuszáltak. Dr. Széll Márta látogatást tett az orvoshiánnyal küzdő Ibaraki prefektúra székhelyén, Mito-ban, ahol az egészségügyért felelős szakemberekkel a hazánkban tanuló japán orvostanhallgatók ösztöndíj lehetőségeiről folytatott tárgyalásokat. Ezt követően Tsukuba-ban meglátogatta a Tsukuba Memorial Hospital-t, amely évek óta fogadja a hazánkban diplomázott japán hallgatókat a diplomahonosítási periódusban. A kórházban Dr. Széll Márta találkozott Karunk négy volt hallgatójával is, akik a kötetlen beszélgetés során örömmel idézték fel a szegedi emlékeket és osztották meg elképzeléseiket Professzor Asszonnyal jövőbeli terveikről is.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

kiemelt_osztondij_2018

SZTE START néven új ösztöndíjprogramot indított a szegedi egyetem, mellyel azokat a tehetséges, végzős középiskolai diákokat kívánják támogatni, akik idén első helyen jelentkeztek az egyetem valamely képzésére. A program célja, hogy segítse az átmenetet a középfokú- és felsőoktatás között. Az ösztöndíjat pályázat útján lehet elnyerni, a jelentkezési határidő: 2018. július 11., a legjobb pályázók akár 100.000 forint egyszeri támogatásban részesülhetnek.

dr_sonkodi_sandor

Az ÁOK Tanári Testületének 2018. június 12-i ünnepi ülésén Dr. Sonkodi Sándor emeritus professzorunk Pro Facultate Medicinae díjat vehetett át karunk dékánjától. Gratulálunk!