Japan

Dr. Széll Márta dékánhelyettes Japánban

Prof. Dr. Széll Márta 2018. május 30 - június 2 között a Karral együttműködő Hungarian Medical Universities (HMU) cég meghívására háromnapos látogatást tett Tokióban.

A céggel folytatott megbeszélések elsősorban a japán hallgatók toborzására és hazánkban megszerzett orvosdiplomájuk Japánban való honosítására fókuszáltak. Dr. Széll Márta látogatást tett az orvoshiánnyal küzdő Ibaraki prefektúra székhelyén, Mito-ban, ahol az egészségügyért felelős szakemberekkel a hazánkban tanuló japán orvostanhallgatók ösztöndíj lehetőségeiről folytatott tárgyalásokat. Ezt követően Tsukuba-ban meglátogatta a Tsukuba Memorial Hospital-t, amely évek óta fogadja a hazánkban diplomázott japán hallgatókat a diplomahonosítási periódusban. A kórházban Dr. Széll Márta találkozott Karunk négy volt hallgatójával is, akik a kötetlen beszélgetés során örömmel idézték fel a szegedi emlékeket és osztották meg elképzeléseiket Professzor Asszonnyal jövőbeli terveikről is.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

qsnyito

A szegedi universitas a tudományterületek közül az orvostudományi szakterületen teljesített a legerősebben, ahol a prominens 351-400. helyen végzett az intézmény a QS World University Rankings by Subject legfrissebb kiadásában

Gyermekklinika_TiszaLajos_felol

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika új épületszárnnyal gazdagodik. A közelmúltban megkezdődtek a Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai részleg építkezési munkálatai. A 2,3 milliárd forint értékű beruházás jóvoltából várhatóan 2022-re elkészül az ország legkorszerűbb gyermekpszichiátriai intézete.