FELASA_resztvevok

Nemzetközi FELASA kurzus Karunkon

Az Általános Orvostudományi Karon második alkalommal került megrendezésre a legmagasabb, C szintű nemzetközi akkreditációval rendelkező angol nyelvű FELASA kurzus

Az Általános Orvostudományi Karon második alkalommal került megrendezésre a legmagasabb, C szintű nemzetközi akkreditációval rendelkező angol nyelvű FELASA (Federation of European Laboratory Animal Science Associations) tanfolyam - Animal experiments theory and practice „C level” - 2018. január 15. és 24. között.


Az oktatók között a Sebészeti Műtéttani Intézet, az Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet, a Biokémia Intézet, a Neurológia Klinika, a Népegészségtani Intézet, a Kórélettani Intézet és az ELI Sugárbiológiai Kutatócsoport munkatársai szerepeltek. A résztvevők Németországból, Olaszországból, Portugáliából, Lengyelországból és Ausztriából érkeztek, mellettük a PTE, a DE és az SZBK intézeteiből kínai, indiai, szíriai, iráni és magyar kutatók, összesen 16-an vettek részt a tanfolyamon. A 80 órás képzést záró elméleti és gyakorlati vizsgák után 14-en szereztek a világ összes országában elismert jogot laboratóriumi állatok felhasználásra épülő kísérletek és projektek tervezésére.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

Paint

Az SZTE ÁOK V. évfolyamos hallgatói május 10-én Szerenádra indultak a Jancsó kollégium elől. A gyülekezés képei Facebook oldalunkon megtekinthetők!

IMG_0561_2

2018. május 4-én, pénteken egész napos látogatást tett Szegeden Vytenis Andriukaitis, az Európai Unió egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztosa. Látogatásának elsődleges célja az volt, hogy tájékozódjon a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központjában (SZTE KK) az úgy nevezett "ritka betegségekben" szenvedők ellátásáról (lásd keretes írásunkat) valamint, hogy milyen távlatai vannak az ún. európai referencia hálózat bővítésének.