JPEMS_2018

JPEMS 2017/2018 záróünnepség Angersban

2017. decemberében sikerrel zárult a Joint Program for European Medical Studies (JPEMS) program 2017/2018. évi szemesztere

Az immár 7 éves múltra visszatekintő nemzetközi orvosképzési programot ebben az évben az Angers-i Egyetem Orvostudományi Kara rendezte. Karunkról 4 harmadéves hallgató, Bősze Zsófia, Soós Bálint, Apró Kristóf, Bálint Armand Rafael vett részt a féléves képzésen.

Az eddigi hagyományoknak megfelelően a képzés utolsó hetében került sor arra az értékelő és programzáró megbeszélésre, oklevélátadó ünnepségre, mely a program félévzáró eseményeként szolgál. A zárórendezvényen Karunkat Prof. Dr. Bari Ferenc, dékán, Prof. Dr. Széll Márta tudományos és külkapcsolatokért felelős dékánhelyettes és Prof. Dr. Duda Ernő, a programban résztvevő egyik oktató képviselte.

A záróesemény részét képezte az is, hogy a programban résztvevő 16 hallgató 2017. december 20-án előadást tartott a félév során végzett kutatómunkájáról. Nagy örömünkre szolgált, hogy Soós Bálint hallgatónk díjat nyert ezen a megmérettetésen.

Karunk szándéka szerint a továbbiakban is aktívan részt veszünk a JPEMS program megvalósításában, amely 2018. szeptembertől decemberig Kolozsvárott kerül megrendezésre.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

Paint

Az SZTE ÁOK V. évfolyamos hallgatói május 10-én Szerenádra indultak a Jancsó kollégium elől. A gyülekezés képei Facebook oldalunkon megtekinthetők!

IMG_0561_2

2018. május 4-én, pénteken egész napos látogatást tett Szegeden Vytenis Andriukaitis, az Európai Unió egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztosa. Látogatásának elsődleges célja az volt, hogy tájékozódjon a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központjában (SZTE KK) az úgy nevezett "ritka betegségekben" szenvedők ellátásáról (lásd keretes írásunkat) valamint, hogy milyen távlatai vannak az ún. európai referencia hálózat bővítésének.