kancellar_nyito

Új infektológiai központot hoz létre a Szegedi Tudományegyetem

Egy épületbe kerülhet 2019 végére a Szegedi Tudományegyetem klinikai központjának gyermek és felnőtt infektológiai ellátása. A fertőző betegekkel foglalkozó, egyetemi tanszékként is működő, a járványügyi intézményekkel együttműködő SZTE Infektológiai Központot a Déli Klinikaparkban alakítják ki. A kormányzati támogatással megvalósuló fejlesztés hátteréről dr. Fendler Juditot, az SZTE kancellárját kérdeztük.

Szegeden jelenleg külön, egymástól távoli épületekben működik a gyermek és a felnőtt infektológiai ellátás. A Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinikájához tartozó újszegedi épületben, és a város centrumában található Belgyógyászati Klinikán is gyógyítanak fertőző betegeket. Az egészségügyi szakma szerint indokolt, hogy a Szegedi Tudományegyetemen egy különálló épületbe kerüljön a gyermek és felnőtt pácienseket ellátó infektológiai központ.

Forrás: SZTEinfo – Újszászi Ilona

Fotó: Bobkó Anna


Bővebben >> SZTEinfo

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

TandFOA

A Szegedi Tudományegyetem szerzői ingyenesen publikálhatnak nyílt hozzáférésű cikkeket a Taylor & Francis kiadó folyóirataiban. Az előfizetői megállapodásnak köszönhetően az orvos és egészségügyi területen kutatók mellett a bölcsészet- és társadalomtudománnyal foglalkozó SZTE-s szakemberek nemzetközi láthatósága is növekedhet.