kancellar_nyito

Új infektológiai központot hoz létre a Szegedi Tudományegyetem

Egy épületbe kerülhet 2019 végére a Szegedi Tudományegyetem klinikai központjának gyermek és felnőtt infektológiai ellátása. A fertőző betegekkel foglalkozó, egyetemi tanszékként is működő, a járványügyi intézményekkel együttműködő SZTE Infektológiai Központot a Déli Klinikaparkban alakítják ki. A kormányzati támogatással megvalósuló fejlesztés hátteréről dr. Fendler Juditot, az SZTE kancellárját kérdeztük.

Szegeden jelenleg külön, egymástól távoli épületekben működik a gyermek és a felnőtt infektológiai ellátás. A Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinikájához tartozó újszegedi épületben, és a város centrumában található Belgyógyászati Klinikán is gyógyítanak fertőző betegeket. Az egészségügyi szakma szerint indokolt, hogy a Szegedi Tudományegyetemen egy különálló épületbe kerüljön a gyermek és felnőtt pácienseket ellátó infektológiai központ.

Forrás: SZTEinfo – Újszászi Ilona

Fotó: Bobkó Anna


Bővebben >> SZTEinfo

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

kiemelt_osztondij_2018

SZTE START néven új ösztöndíjprogramot indított a szegedi egyetem, mellyel azokat a tehetséges, végzős középiskolai diákokat kívánják támogatni, akik idén első helyen jelentkeztek az egyetem valamely képzésére. A program célja, hogy segítse az átmenetet a középfokú- és felsőoktatás között. Az ösztöndíjat pályázat útján lehet elnyerni, a jelentkezési határidő: 2018. július 11., a legjobb pályázók akár 100.000 forint egyszeri támogatásban részesülhetnek.

dr_sonkodi_sandor

Az ÁOK Tanári Testületének 2018. június 12-i ünnepi ülésén Dr. Sonkodi Sándor emeritus professzorunk Pro Facultate Medicinae díjat vehetett át karunk dékánjától. Gratulálunk!