kancellar_nyito

Új infektológiai központot hoz létre a Szegedi Tudományegyetem

Egy épületbe kerülhet 2019 végére a Szegedi Tudományegyetem klinikai központjának gyermek és felnőtt infektológiai ellátása. A fertőző betegekkel foglalkozó, egyetemi tanszékként is működő, a járványügyi intézményekkel együttműködő SZTE Infektológiai Központot a Déli Klinikaparkban alakítják ki. A kormányzati támogatással megvalósuló fejlesztés hátteréről dr. Fendler Juditot, az SZTE kancellárját kérdeztük.

Szegeden jelenleg külön, egymástól távoli épületekben működik a gyermek és a felnőtt infektológiai ellátás. A Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinikájához tartozó újszegedi épületben, és a város centrumában található Belgyógyászati Klinikán is gyógyítanak fertőző betegeket. Az egészségügyi szakma szerint indokolt, hogy a Szegedi Tudományegyetemen egy különálló épületbe kerüljön a gyermek és felnőtt pácienseket ellátó infektológiai központ.

Forrás: SZTEinfo – Újszászi Ilona

Fotó: Bobkó Anna


Bővebben >> SZTEinfo

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

kemenylajos_certificate_330x330

Dr. Kemény Lajos, az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára 2018. november 30-án az International League of Dermatological Societies "ILDS Certificate of Appreciation for International Leadership" díjat vehette át.

Sepp

Karunkról Dr. Hortobágyi Tibor, az SZTE Patológiai Intézet tanszékvezető egyetemi docense és Dr. Sepp Róbert az SZTE II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ egyetemi docense vált az MTA új doktorává. Gratulálunk!