Angers_latogatas

Karunkon járt az Angers-i Egyetem Egészségtudományi Karának dékánja

2018. április 14-17. között Karunk vendége volt Prof. Nicolas Lerolle, az Angers-i Egyetem Egészségtudományi Karának dékánja, Prof. Cédric Annweiler, az orvostudományi képzésért felelős dékánhelyettes, Prof. Frédéric Lagarce, a gyógyszerésztudományi képzésért felelős dékánhelyettes, Prof. Audrey Rousseau, nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgató és Aurélie Giacomini, a Nemzetközi Iroda munkatársa.

Az angers-i delegáció 3 napos szegedi tartózkodása alatt részt vett az ICE 2018 fergeteges show műsorán, meglátogatta az Orvostudományi Kar Skills Központját, közös képzési programok beindításáról tárgyalt Prof. Dr. Szabó Gáborral, a Szegedi Tudományegyetem rektorával, Prof. Dr. Bari Ferenccel, az SZTE Általános Orvostudományi Karának dékánjával, Prof. Dr. Széll Márta, általános, tudományos és külkapcsolatokért felelős dékánhelyettessel, valamint Prof. Dr. Hohmann Judittal, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánjával. A delegáció látogatásához kapcsolódóan a JPEMS (Joint Program for European Medical Studies) program megreformálása is napirendre került. A JPEMS jövőjéről szóló munkamegbeszélésen a 2018-as házigazda szerepét betöltő Iuliu Hatieganu Kolozsvári Orvostudományi és Gyógyszerésztudományi Egyetem JPEMS koordinátora, Dr. Tudor Calinici és munkatársa Andreea Campean is részt vett.


 Angers_latogatas

 Angers_latogatas

 Angers_latogatas

 Angers_latogatas


Angers_latogatas

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

Paint

Az SZTE ÁOK V. évfolyamos hallgatói május 10-én Szerenádra indultak a Jancsó kollégium elől. A gyülekezés képei Facebook oldalunkon megtekinthetők!

IMG_0561_2

2018. május 4-én, pénteken egész napos látogatást tett Szegeden Vytenis Andriukaitis, az Európai Unió egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztosa. Látogatásának elsődleges célja az volt, hogy tájékozódjon a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központjában (SZTE KK) az úgy nevezett "ritka betegségekben" szenvedők ellátásáról (lásd keretes írásunkat) valamint, hogy milyen távlatai vannak az ún. európai referencia hálózat bővítésének.