OKK

Oroszországi állami ösztöndíjas képzések

2017. szeptember 18-án 15-től 18 óráig az Orosz Kulturális Központban bemutatásra kerülnek az oroszországi állami ösztöndíjas képzések.

A legkülönfélébb oroszországi egyetemekre és főiskolákra minden évben Magyarországról is utaznak ki hallgatók az országnak megítélt kvótakeretnek megfelelően. A 2018-2019-es tanévre az OKK ez év végén kezdi meg a jelentkezők felvételét (a részletes információ elérhető lesz az OKK honlapján: www.ruscenter.hu).


A rendezvényen előadást tart:


- Jeszaulova Kira Szergejevna, a russia.study rendszer fejlesztési igazgatója

- Golicin Lev Viktorovics, a Nau-Servis Zrt. képviselője

- Lebegyeva Tatyjana Alekszandrovna, a Nyizsnyij-Novgorodi Kozma Minyin Állami Pedagógiai Egyetem képviselője

- Kovalenko Dmitrij Georgijevics, a Moszkvai Elektronikai Technológiai Kutatóegyetem képviselője

- Szobaleva Darja, az Oroszországi Népgazdasági és Államigazgatási Akadémiához tartozó Társadalomtudományi Főiskola kéviselője.

 

Ezúton szeretnénk meghívni intézményük érdeklődő oktatóit és hallgatóit a fent említett rendezvényre. Magyar nyelvre tolmácsolást biztosítunk.

 

Az orosz nyelv ismeretének hiánya nem jelent akadályt az ösztöndíjas képzésre történő jelentkezés során, mert ebben az esetben a jelentkezőnek lehetősége van egy előkészítő évet elvégezni Oroszországban, amikor csak orosz nyelvet tanulnak.

 

Platonov Valery

igazgató

követségi tanácsos


Platonov Valery levele ide kattintva letölthető (pdf) >>

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

kiemelt_osztondij_2018

SZTE START néven új ösztöndíjprogramot indított a szegedi egyetem, mellyel azokat a tehetséges, végzős középiskolai diákokat kívánják támogatni, akik idén első helyen jelentkeztek az egyetem valamely képzésére. A program célja, hogy segítse az átmenetet a középfokú- és felsőoktatás között. Az ösztöndíjat pályázat útján lehet elnyerni, a jelentkezési határidő: 2018. július 11., a legjobb pályázók akár 100.000 forint egyszeri támogatásban részesülhetnek.

dr_sonkodi_sandor

Az ÁOK Tanári Testületének 2018. június 12-i ünnepi ülésén Dr. Sonkodi Sándor emeritus professzorunk Pro Facultate Medicinae díjat vehetett át karunk dékánjától. Gratulálunk!