OKK

Oroszországi állami ösztöndíjas képzések

2017. szeptember 18-án 15-től 18 óráig az Orosz Kulturális Központban bemutatásra kerülnek az oroszországi állami ösztöndíjas képzések.

A legkülönfélébb oroszországi egyetemekre és főiskolákra minden évben Magyarországról is utaznak ki hallgatók az országnak megítélt kvótakeretnek megfelelően. A 2018-2019-es tanévre az OKK ez év végén kezdi meg a jelentkezők felvételét (a részletes információ elérhető lesz az OKK honlapján: www.ruscenter.hu).


A rendezvényen előadást tart:


- Jeszaulova Kira Szergejevna, a russia.study rendszer fejlesztési igazgatója

- Golicin Lev Viktorovics, a Nau-Servis Zrt. képviselője

- Lebegyeva Tatyjana Alekszandrovna, a Nyizsnyij-Novgorodi Kozma Minyin Állami Pedagógiai Egyetem képviselője

- Kovalenko Dmitrij Georgijevics, a Moszkvai Elektronikai Technológiai Kutatóegyetem képviselője

- Szobaleva Darja, az Oroszországi Népgazdasági és Államigazgatási Akadémiához tartozó Társadalomtudományi Főiskola kéviselője.

 

Ezúton szeretnénk meghívni intézményük érdeklődő oktatóit és hallgatóit a fent említett rendezvényre. Magyar nyelvre tolmácsolást biztosítunk.

 

Az orosz nyelv ismeretének hiánya nem jelent akadályt az ösztöndíjas képzésre történő jelentkezés során, mert ebben az esetben a jelentkezőnek lehetősége van egy előkészítő évet elvégezni Oroszországban, amikor csak orosz nyelvet tanulnak.

 

Platonov Valery

igazgató

követségi tanácsos


Platonov Valery levele ide kattintva letölthető (pdf) >>

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

kemenylajos_certificate_330x330

Dr. Kemény Lajos, az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára 2018. november 30-án az International League of Dermatological Societies "ILDS Certificate of Appreciation for International Leadership" díjat vehette át.

Sepp

Karunkról Dr. Hortobágyi Tibor, az SZTE Patológiai Intézet tanszékvezető egyetemi docense és Dr. Sepp Róbert az SZTE II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ egyetemi docense vált az MTA új doktorává. Gratulálunk!