Dr_Csanadi_Lajosne

Mély fájdalommal tudatjuk , hogy Dr. Csanádi Lajosné Klinikai Központunk volt egyetemi főnővére 2017. október 11-én hosszan tartó betegség után örökre itt hagyott Bennünket.

Dr. Csanádi Lajosné 1971. július 1. óta dolgozott az Egyetemen röntgenasszisztensi munkakörben, majd 1975-től vezető asszisztensi kinevezést kapott a Radiológiai Klinikán. Kivételesen magas színvonalú szakmai felkészültségére való tekintettel 1988. december 1-től 2013. december 31-ig a Szegedi Orvostudományi Egyetemen egyetemi főnővéri kinevezést nyert.

Kiváló vezetői magatartását a közösség formálása, aktivizálása, összefogása jellemezte.

Megteremtette az ápolás elismertségét, kiemelt hangsúlyt fektetett a mindenkori szakmai oktatás szervezésére és annak gyakorlati megvalósítására. A Klinikai Központ több száz szakdolgozója szerzett szakirányú végzettséget az általa szervezett képzéseken – melyet úgy valósított meg, hogy felvállalta a képzések országos kiterjesztését és így lehetővé tette, hogy a Klinikai Központ szakdolgozói tandíjmentesen szerezhessenek szakirányú végzettséget. A különböző képzési programok alkalmazásával képessé tette a résztvevőket egy olyan hatékony munkára, mely a változó környezeti feltételek mellett is magas színvonalú betegellátást biztosított a Klinikai Központban ellátott betegek számára.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

kiemelt_osztondij_2018

SZTE START néven új ösztöndíjprogramot indított a szegedi egyetem, mellyel azokat a tehetséges, végzős középiskolai diákokat kívánják támogatni, akik idén első helyen jelentkeztek az egyetem valamely képzésére. A program célja, hogy segítse az átmenetet a középfokú- és felsőoktatás között. Az ösztöndíjat pályázat útján lehet elnyerni, a jelentkezési határidő: 2018. július 11., a legjobb pályázók akár 100.000 forint egyszeri támogatásban részesülhetnek.

dr_sonkodi_sandor

Az ÁOK Tanári Testületének 2018. június 12-i ünnepi ülésén Dr. Sonkodi Sándor emeritus professzorunk Pro Facultate Medicinae díjat vehetett át karunk dékánjától. Gratulálunk!