Dr._Thurzo_Laszlo

Dr. Thurzó László emeritus professzor elhunyt

Életének 72. évében, türelemmel viselt hosszú betegség után 2017. október 12-elhunyt Dr. Thurzó László emeritus professzor, az Onkoterápiás Klinika korábbi tanszékvezetője, a Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi Szakszervezet titkára, az Általános Orvostudományi Kar korábbi klinikai és gazdasági dékán­helyettese és centrumelnök-helyettes.

Professzor Úr 1946. május 26-án született Szegeden. 1964-ben nyert felvétel a Szegedi Orvostudományi Egyetemre, ahol 1970-ben kapott orvosdoktori diplomát. Szülészet-nőgyógyászat, klinikai onkológia és sugárterápia szakképesítést szerzett.


Szakmai életútja mindvégig Karunkhoz kötődött. Pályafutását a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán kezdte, 1970-től tudományos segédmunkatárs, majd 1972-től gyakornok, 1974-től egyetemi tanársegéd, 1983-tól egyetemi adjunktus, 1990-től egyetemi docens. 1994-től megbízott igazgatóként, majd 1997-től tanszékvezető egyetemi tanárként vezette az újonnan alakult Onkoterápiás Klinikát, amely tisztségét 2011-ig töltötte be.

 

2000-től az ÁOK klinikai dékánhelyettese volt, 2003-tól egyidejűleg a centrumelnök klinikai helyettese. 2007. évtől ismét megkapta mindkét megbízatást és 2009-2010 között gazdasági dékánhelyettesi feladatokat is ellátott.


Oktatói munkássága és betegellátó tevékenysége mellett számos közéleti tisztséget is betöltött, többek között a Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi Szakszervezete (korábban SZOTE Szakszervezeti Bizottsága) titkári tiszte, az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége elnöki tiszte, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés megyei elnöki tiszte, valamint tagja volt a Megyei Munkaügyi Tanácsnak.


Professzor Urat a Kar saját halottjának tekinti, temetéséről a későbbiekben intézkedünk.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

TandFOA

A Szegedi Tudományegyetem szerzői ingyenesen publikálhatnak nyílt hozzáférésű cikkeket a Taylor & Francis kiadó folyóirataiban. Az előfizetői megállapodásnak köszönhetően az orvos és egészségügyi területen kutatók mellett a bölcsészet- és társadalomtudománnyal foglalkozó SZTE-s szakemberek nemzetközi láthatósága is növekedhet.