prezentacios_felhivas
2016. őszi TDK konferencia

Tudományos prezentációs verseny

A Szegedi Tudományegyetem Tehetségpontja a kari TDK Tanáccsal közösen tudományos prezentációs versenyt hirdet mindazok számára, akik tehetséget és kedvet éreznek magukban ahhoz, hogy egy tudományos problémát a közönség számára érthetően, a modern prezentációs eszközök segítségével bemutassanak.

A prezentációk értékelése kifejezetten az előadásmódra, az alkalmazott prezentációs technikákra vonatkozik. Előnyt élveznek azok a prezentációk, melyek önálló kutatásra épülnek. A kari fordulókon való részvételhez egy prezentációs anyagot kell bemutatni magyar vagy angol nyelven (10 perc előadás + 5 perc vita), ami alapján a kari TDK Tanács kiválasztja a nyerteseket.

 

A kari forduló:

1. helyezettje: 50.000 Ft-os,

2. helyezettje: 40.000 Ft-os

3. helyezettje: 30.000 Ft-os díjban részesül.

 

A kari verseny ideje:

2017. április 10. (hétfő) 17:00

 

A verseny helye:

Kis Oktatási Épület 12-es terem.

 

A kari forduló első helyezettje összegyetemi megmérettetésen vehet részt, amely a 2017. május 4-én kerül megrendezésre.

 

A TDK felelősök legkésőbb 2017. március 31-ig (péntek) jelezzenek vissza a tdk.aok@med.u-szeged.hu e-mail címre a prezentációs versenyen elindulni szándékozó hallgatók nevével, karával-évfolyamával, e-mail címével és előadáscímével.


  Dr. Rakonczay Zoltán

SZTE ÁOK TDK Tanács elnök

  Dr. Peták Ferenc

SZTE ÁOK TDK Tanács titkár
 

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

IMG_2630

Közzétette 2021-es felsőoktatási rangsorát a Figyelő. Az intézményi abszolút rangsorban az SZTE a legjobb vidéki egyetem, miközben a képzésterületi listán az első helyen áll az SZTE Általános Orvostudományi Kar.

Screenshot_2020-11-24_Scientific_Reports

A sclerosis multiplex, és a ritka betegségnek számító Guillain-Barré-szindróma kórlefolyásának követését és megbízhatóbb prognózisát is segítheti az SZTE Neurológiai Klinika és az SZBK Lipidomikai Csoport közös transzlációs kutatása, melynek eredményeiről a rangos Scientific Reports tudományos folyóiratban számoltak be.