allasborze_2017_tavasz_SZTE-FOK_kezdo

SZTE Tavaszi Állásbörze 2017

Időpont: 2017. március 29. (szerda) 9:00-17:00 óra között

Helyszín: József Attila Tanulmányi és Információs Központ Átrium

2017. március 29-én ismét várja az SZTE Tavaszi Állásbörze az egyetem hallgatóit, diplomásait és minden olyan már szakmai tapasztalattal rendelkező érdeklődőt, aki tájékozódni szeretne az Egyetem nyitott pozíciókat kínáló partnereiről. A régió legnagyobb álláskeresési fórumán rekordszámú, közel 70 kiállító, köztük regionális vállalkozások, az ország legnagyobb cégei, valamint munkaerő-közvetítők és tanácsadók várják az érdeklődőket. A látogatók az egynapos rendezvény alkalmával közvetlenül, a vállalatok szakembereitől informálódhatnak arról, hogy a munkaadók milyen elvárásokat támasztanak az álláskeresőkkel szemben.


plakat_A4_2017_tavasz


SZTE Alma Mater Díj 2017

A 22. SZTE Tavaszi Állásbörze 9:00 órakor kezdődő megnyitójánadják át az SZTE Alma Mater presztízsdíjat, amelyet a Szegedi Tudományegyetem öregdiák szervezete minden évben azon cégnek ítél, amelyaz SZTE-vel szoros tudományos és/vagy szakmai kapcsolatot ápol, támogatja céljainak megvalósítását és kiemelt foglalkoztatója a Szegeden végzett hallgatóknak. Az Állásbörzét megnyitja és a díjat átadja Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja, Prof. Dr. Görög Márta, az SZTE Alumni ügyekért felelős rektori megbízottja és Prof. Dr. Martinek Tamás, az SZTE közkapcsolati rektorhelyettese.


Felkészülés és programok

Az SZTE Tavaszi Állásbörzét megelőző napokban március 27-28-án egyéni tanácsadásokon vehetnek részt a hallgatók, ahol segítséget kapnak a pályatervezésben, gyakornoki hely keresésben, önéletrajzuk, stíluskommunikációjuk tökéletesítésében. Az állásbörze napján, március 29-én pedig a TIK Közösségi Terében különböző előadások készítik fel a résztvevőket az interjún való sikeres szereplésre, a munkáltatók elvárásainak reális feltérképezésére, legyen szó állásajánlat vagy akár gyakornoki hely megpályázásáról. A szervező, az SZTE Karrier Iroda fontosnak tartja, hogy a hallgatók hitelesen, eredményesen képviseljék magukat a munkaerőpiacra lépve, ezért fejvadász vendégük praktikus tudnivalókkal látja el őket a megnyerő self-branding, személyes és online jelenlét vonatkozásában. Szó esik a kapunyitási pánikról, mindazokról a kétségekről és bizonytalanságokról, ami felmerülhet és feloldásra vár a végzés előtt álló diákokban.


A rendezvény kísérőprogramjai között ismét szerepel a sminktanácsadással egybekötött CV-fotózás és a pályatervezést segítő grafológiai tanácsadás, valamint a továbbtanulni vágyók az SZTE Mesterképzések standjánál tájékozódhatnak lehetőségeikről. A hagyományokhoz híven a rendezvény után ismét elérhető lesz a Karrier Iroda honlapján az esemény virtuális térképe is.


allasborze_2017_standterkep


Újdonság a Virtuális Vendégkönyv

A szervezők idén egy interaktív újdonsággal is készülnek az Állásbörzére látogatók számára, akik a Virtuális Vendégkönyv segítségével nem hétköznapi módon örökíthetik meg a pillanatot. Nem kell mást tenni, csak készíteni egy szelfit a rendezvény helyszínén és feltölteni instagramra vagy facebookra az #szteallasborze#virtualisvendegkonyv hashtagekkel.


További információk az SZTE Tavaszi Állásbörze programjairól és a kiállítókról a www.sztekarrier.hu oldalon, illetve a rendezvény Facebook eseményében érhetőek el.

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *