sofi-dijazottak001kf
fotó: SZEGEDma.hu hírportál

Sófi-ösztöndíjat nyert M. Tóth Orsolya, Szepes Borbála és Csákány Lóránt orvostanhallgató

Sófi József, a fiatal tehetségeket támogató alapítvány alapítója szerint az idei évben kifejezetten nehéz dolga volt a bírálóknak, ugyanis számos kiváló hallgató pályázta meg a Sófi-ösztöndíjat.

Fődíjas hallgató lett

M. Tóth Orsolya, aki a korábbi években szintén díjazott volt, témája pedig az agyi vérkeringés szabályozásának, törvényszerűségeinek vizsgálata állatkísérletes modellen.

Különdíjas hallgató lett


Csákány Lóránt, akinek kutatási területe a keringési zavarok hatásának vizsgálata az endotheliális glycocalyx integritására. Egyebek mellett őt a fotózás is érdekli, 62 díjat nyert eddig nemzetközi és hazai fotópályázatokon,


valamint


Szepes Borbála, aki a kísérletes agyi képalkotást vizsgálja iszkémiás stroke modellben.


Gratulálunk!

forrás: SZEGEDma.hu hírportál

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

IMG_2630

Közzétette 2021-es felsőoktatási rangsorát a Figyelő. Az intézményi abszolút rangsorban az SZTE a legjobb vidéki egyetem, miközben a képzésterületi listán az első helyen áll az SZTE Általános Orvostudományi Kar.

Screenshot_2020-11-24_Scientific_Reports

A sclerosis multiplex, és a ritka betegségnek számító Guillain-Barré-szindróma kórlefolyásának követését és megbízhatóbb prognózisát is segítheti az SZTE Neurológiai Klinika és az SZBK Lipidomikai Csoport közös transzlációs kutatása, melynek eredményeiről a rangos Scientific Reports tudományos folyóiratban számoltak be.