Semmelweis_Symposium

Nemzetközi Semmelweis Symposium

Évente, nemzetközi részvétellel, több szekcióban megtartott tudományos előadások a legújabb kutatási eredményeinket ismertetik meg széles körben a szakemberekkel, a PhD hallgatókkal valamint a téma iránt érdeklődőkkel.

Idén 2017-ben, a Semmelweis Egyetem Orvosi Mikrobiológiai Intézete, mint szakmai szervezője a jeles Symposiumnak, karöltve a Pasteur Tanszéki Tudományos Csoporttal közösen nyerte el e jeles esemény rendezési jogát.

Napjainkban a problémák globális kezelésére csak intézetek és intézmények között kooperációjával van esély.

 

„New Challenges in Microbiology” címmel, három szekcióban mutatjuk be az Egyetemen zajló nemzetközileg elismert, velünk évek óta együttműködő szakemberek valamint hazai és külföldi munkacsoportok bevonásával történő, új vírusfertőzések és azok lehetséges megelőzésének és kezelésének eredményeit; az új multidrug rezisztens baktériumok elterjedését; kimutatásának molekuláris diagnosztikai módszereit, terápiás lehetőségeit és az ígéretes új antimikróbás kutatások eredményeit, valamint a humán mikrobiom szerepét különböző kórképekben.


Prof. Dr. Szabó Dóra

konferencia elnök


A meghívó és a symposium programja ide kattintva letölthető (pdf) >>

 

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

IMG_2630

Közzétette 2021-es felsőoktatási rangsorát a Figyelő. Az intézményi abszolút rangsorban az SZTE a legjobb vidéki egyetem, miközben a képzésterületi listán az első helyen áll az SZTE Általános Orvostudományi Kar.

Screenshot_2020-11-24_Scientific_Reports

A sclerosis multiplex, és a ritka betegségnek számító Guillain-Barré-szindróma kórlefolyásának követését és megbízhatóbb prognózisát is segítheti az SZTE Neurológiai Klinika és az SZBK Lipidomikai Csoport közös transzlációs kutatása, melynek eredményeiről a rangos Scientific Reports tudományos folyóiratban számoltak be.