BTK2

A Göncz Árpád sétány ünnepélyes avatása

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2016. május 30-án megtartott ülésén a 130/2016. számú határozatával támogatta, hogy a Bölcsészettudományi Kar és a József Attila Tanulmányi és Információs Központ között húzódó sétányt Göncz Árpádról, az 1956-os forradalmárról, politikusról, köztársasági elnökről, íróról és műfordítóról, a szegedi Bölcsészettudományi Kar Angol Tanszékén a fordító- és tolmácsképzés alapító tanáráról nevezzük el.

A Göncz Árpád sétány ünnepélyes avatására 2017. május 26-án, pénteken, 13 órai kezdettel kerül sor a fent megnevezett helyszínen.

 

btk1


Program

A megjelenteket köszönti

Dr. Szajbély Mihály professzor,
a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar dékánja

 

Ünnepélyes beszédet mond

Dr. Szabó Gábor professzor, akadémikus
a Szegedi Tudományegyetem rektora

 

Göncz Árpád szegedi tevékenységéről szóló személyes emlékeit idézi

Dr. Szőnyi György Endre
a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának professzora

 

Közreműködik a SZTE Zeneművészeti Karának Szegedi Harsonaegyüttese.

 

Prof. Dr. Szajbély Mihály

dékán

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

SBO_kiemelt

2017. szeptember 22-én 12 órai kezdettel a szegedi Huszár Mátyás rakparton, az Európai Unió Közlekedésmentes Napjának keretein belül Újraélesztési Rekord Kísérletre kerül sor az SZTE SZAKK Sürgősségi Betegellátó Osztály szervezésében.

Buffalo_kiemelt

Szepes Borbála VI.éves, Sófi és Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjas, OTDK I. helyezett medikusunk az HMAA (Hungarian American Medical Association) ösztöndíját is elnyerte, így közel 3 hónapot tölt el az Egyesült Államokban.