kinevezes_kiemelt
Fotó: Bobkó Anna

Kinevezés és oklevél átadó ünnepség a Szegedi Tudományegyetemen

Ünnepélyes külsőségek közepette a Szegedi Tudományegyetem rektora, Szabó Gábor adta át 2017. július 7-én a felsőoktatási intézmény új vezetői számára kinevezésüket, az SZTE arra érdemesnek ítélt polgárainak a kitüntető oklevelet.

A Himnusszal kezdődött a Szózat hangjaival zárult a Szegedi Tudományegyetem Dugonics téri épülete dísztermében 2017. július 7-én tartott ünnepség. A tanévet mintegy lezáró jeles napon vezetői megbízásokat, habilitációs okleveleket, díszokleveleket és kitüntetéseket adott át az SZTE rektora, Prof. Dr. Szabó Gábor. Az egyetemi rendezvényén megjelent az SZTE oktatási rektorhelyettese: Prof. Dr. Karsai Krisztina, tudományos és innovációs rektorhelyettese: Prof. Dr. Kemény Lajos, valamint az SZTE 12 kari vezetője.


Tanszékvezetői megbízást vehetett át az Általános Orvostudományi Karra szóló tanszékvezetői megbízást kapott Dr. Széll Márta egyetemi tanár – a tanszék jelenlegi vezetője – az Orvosi Genetikai Intézetbe, Dr. Kereszty Éva egyetemi docens – a tanszék jelenlegi vezetője – az Igazságügyi Orvostani Intézetbe, Szabóné Dr. Paulik Edit egyetemi docens – a tanszék jelenlegi vezetője – az Népegészségtani Intézetbe, Zsoldiné Dr. Urbán Edit egyetemi docens – a tanszék jelenlegi vezetője – a Klinikai Mikrobiológiai Diagnosztikai Intézetbe, Dr. Földesi Imre egyetemi docens – a tanszék jelenlegi vezetője – a Laboratóriumi Medicina Intézetbe, Dr. Kósa István egyetemi docens – a tanszék jelenlegi vezetője – az Orvosi Rehabilitációs és Fizikális Medicina Tanszékre (és egyúttal a tanszékre szóló egyetemi docens kinevezését is átvette), Dr. Szabó Sándor András egyetemi docens – a tanszék jelenlegi vezetője – a Repülő- és Űrorvosi Tanszékre (és egyúttal a tanszékre szóló egyetemi docens kinevezését is átvette).

Elfoglaltsága miatt Dr. Varga Endre egyetemi tanár a Traumatológiai Klinika vezetésére szóló tanszékvezetői megbízását későbbi időpontban veszi át.


Egyetemi docens kinevezést kapott 2017. július 1-től az SZTE Általános Orvostudományi Karon Dr. Kele Zoltán adjunktus az Orvosi Vegytani Intézetbe, Dr. Sas Katalin adjunktus a Neurológiai Klinikára, Dr. Szepes Zoltán adjunktus az I. (egyes) számú Belgyógyászati Klinikára.

Más irányú elfoglaltsága miatt Dr. Thury Attila adjunktus a II. (kettes) számú Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központba szóló kinevezését későbbi időpontban veszi át.


Címzetes egyetemi docens kitüntető címet kapott az Általános Orvostudományi Karon Dr. Remes Péter nyugalmazott orvos ezredes, a Magyar Honvédség repülő-főszakorvosa, a Repülőorvosi Vizsgáló és Kutatóintézet nyugalmazott igazgatója.

gyéb elfoglaltsága miatt címzetes egyetemi docens kitüntető címét az Általános Orvostudományi Karon Dr. Benczúr Béla, a Tolna Megyei Balassa János Kórház Kardiológiai Osztályának osztályvezető főorvosa egy későbbi időpontban veszi át.


Köszönet a rektortól

Kiemelkedően eredményes szakmai munkájuk, illetve egyetemi közéleti, tevékenységük elismeréséül Rektori Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült az SZTE Általános Orvostudományi Karon: Rózsahegyi Rita tanulmányi osztályvezető, a Dékáni Hivatal Magyar Hallgatók Tanulmányi Osztályán több mint tíz éven keresztül végzett magas színvonalú szakmai munkájának elismeréséül.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető Balog Zoltán miniszter úr a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetést adományozott Dr. Mihály Andrásnak, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet egyetemi tanárának tanszékvezetőként és oktatóként az egyetemi oktatás, kutatás érdekében végzett kiemelkedő szakmai és közéleti munkájának elismeréseként.


Képgaléria a rendezvényről >>

Forrás: SZTEinfo


Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

golyatabor_kiemelt

Az SZTE Általános Orvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar és a Fogorvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzatainak közös szervezésével idén is megrendezésre kerül a SZOTE Gólyatábor!

kinevezes_kiemelt
Fotó: Bobkó Anna

Ünnepélyes külsőségek közepette a Szegedi Tudományegyetem rektora, Szabó Gábor adta át 2017. július 7-én a felsőoktatási intézmény új vezetői számára kinevezésüket, az SZTE arra érdemesnek ítélt polgárainak a kitüntető oklevelet.