FELASA2

Eredményes FELASA C szintű tanfolyam a Szegedi Tudományegyetemen

A Szegedi Tudományegyetemen Általános Orvostudományi Karán első alkalommal került megrendezésre a FELASA (Federation of Laboratory Animal Sciences) akkreditációval rendelkező „Animal experiments theory and practice C level” tanfolyam, melynek tananyagát a Sebészeti Műtéttani Intézet, az Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet, a Biokémia Intézet, a Neurológia Klinika, a Népegészségtani Intézet, a Kórélettani Intézet és a GYTK Gyógyszerhatástani és Biofarmácia Intézet munkatársai állították össze.


FELASA1


A 2017. január 16-26 között megrendezett angol nyelvű kurzuson olasz, német, libanoni, indiai, japán és portugál kutatók, az SZTE és az SZBK PhD hallgatói vettek részt, közülük 11 fő teljesítette eredményesen a képzést záró vizsgákat, és szerezte meg a laboratóriumi állatok felhasználásra épülő kísérletek és projektek tervezéséhez szükséges nemzetközi jogosultságot.





Kövess minket



YouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

kiemelt_szgytv_biokemiai

A Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert egykori kutatóhelyére, a Szegedi Tudományegyetemre látogattak a Janus Pannonius Gimnázium diákjai. Az egyetem egykori rektorának nevét viselő tanulmányi verseny egyik nyereménye, hogy a pécsi gimnazisták szétnézhettek az SZTE ÁOK Biokémiai Intézetében.