FELASA2

Eredményes FELASA C szintű tanfolyam a Szegedi Tudományegyetemen

A Szegedi Tudományegyetemen Általános Orvostudományi Karán első alkalommal került megrendezésre a FELASA (Federation of Laboratory Animal Sciences) akkreditációval rendelkező „Animal experiments theory and practice C level” tanfolyam, melynek tananyagát a Sebészeti Műtéttani Intézet, az Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet, a Biokémia Intézet, a Neurológia Klinika, a Népegészségtani Intézet, a Kórélettani Intézet és a GYTK Gyógyszerhatástani és Biofarmácia Intézet munkatársai állították össze.


FELASA1


A 2017. január 16-26 között megrendezett angol nyelvű kurzuson olasz, német, libanoni, indiai, japán és portugál kutatók, az SZTE és az SZBK PhD hallgatói vettek részt, közülük 11 fő teljesítette eredményesen a képzést záró vizsgákat, és szerezte meg a laboratóriumi állatok felhasználásra épülő kísérletek és projektek tervezéséhez szükséges nemzetközi jogosultságot.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

kiemelt

A Jancsó Miklós Emlékünnepség keretében Prof. Dr. Bari Ferenc dékán nyújtotta át a Kar nevében a Jancsó Miklós Emlékérmet és Jutalomdíjat Dr. Janka Zoltán professzornak, az orvostudomány doktorának, az SZTE ÁOK Pszichiátriai Klinika egyetemi tanárának. A kitüntetett professzor a”A biológia és farmakopszichiátria tudományos üzenete” címmel tartott előadást.

OTDK

Kiváló eredmények az OTDK orvosi szekciójában. Gratulálunk!