FELASA2

Eredményes FELASA C szintű tanfolyam a Szegedi Tudományegyetemen

A Szegedi Tudományegyetemen Általános Orvostudományi Karán első alkalommal került megrendezésre a FELASA (Federation of Laboratory Animal Sciences) akkreditációval rendelkező „Animal experiments theory and practice C level” tanfolyam, melynek tananyagát a Sebészeti Műtéttani Intézet, az Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet, a Biokémia Intézet, a Neurológia Klinika, a Népegészségtani Intézet, a Kórélettani Intézet és a GYTK Gyógyszerhatástani és Biofarmácia Intézet munkatársai állították össze.


FELASA1


A 2017. január 16-26 között megrendezett angol nyelvű kurzuson olasz, német, libanoni, indiai, japán és portugál kutatók, az SZTE és az SZBK PhD hallgatói vettek részt, közülük 11 fő teljesítette eredményesen a képzést záró vizsgákat, és szerezte meg a laboratóriumi állatok felhasználásra épülő kísérletek és projektek tervezéséhez szükséges nemzetközi jogosultságot.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

allami_kituntetesek1

Állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adtak át augusztus 20-a, államalapító Szent István király ünnepe alkalmából. A Szegedi Tudományegyetem több munkatársa is elismerésben részesült.

golyak

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önt, a Szegedi Tudományegyetem egyik legfiatalabb hallgatóját, aki Karunkon kezdi meg felsőfokú tanulmányait.