neptun

Tájékoztatás a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer (Neptun) bevezetéséről

Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy 2017. december 31-től megszűnik az Egységes Tanulmányi Rendszer (ETR) informatikai támogatása. A kényszerhelyzet miatt – a nagy hazai felsőoktatási intézmények közül utolsóként – a Szegedi Tudományegyetem is átáll a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerre (Neptun).


Az Oktatási Igazgatóság adatai és tapasztalatai szerint a tanulmányi rendszer terheltsége adminisztratív szempontból áprilisban és novemberben a legalacsonyabb, ezért az elsődleges célunk, hogy 2017 áprilisában induljon el a Neptun az SZTE-n. Amennyiben a teljes átállást nem látjuk maradéktalanul biztosítottnak a kitűzött áprilisi időpontban, akkor a hallgatók, az oktatók és az adminisztratív munkatársak 2017 novemberében vehetik majd birtokba az új rendszert.


A minél gördülékenyebb átállás érdekében jelenleg is zajlik az informatikai rendszerek összehangolása, a központi szerver fejlesztése, és a kari oktatási igények felmérését követően – előreláthatólag február második hetében – megkezdjük az adminisztratív dolgozók képzését is az új rendszer használatára. A Neptun működéséről a hallgatók és oktatók számára tájékoztató előadásokat szervezünk, az Egyetem különböző fórumain (pl. honlap, Facebook-oldalak, stb.) pedig rövid oktató videókat teszünk majd közzé. Az átállással kapcsolatban felmerülő leggyakoribb kérdések megválaszolása érdekében, „kérdések és válaszok” formájában összeállítottunk egy tájékoztatót is, amely az Egyetem központi honlapján (u-szeged.hu) kiemelt hírként jelenik meg a napokban.


Kérem szíves közreműködését abban, hogy Egyetemünk munkatársai és polgárai türelemmel és megértéssel fogadják az átállás tényét, és egyben jelen levelem tartalmáról az Ön által vezetett Kar munkatársait szíveskedjék tájékoztatni.

 

Prof. Dr. Karsai Krisztina

oktatási rektorhelyettes



Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *