Dr. Peták Ferenc az MTA doktora

Peták Ferenc sikeres MTA doktori védése

Peták Ferenc (a kép jobb szélén) az SZTE ÁOK Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet egyetemi docense "A légúti és a szöveti mechanika szeparálásának jelentősége a légzőrendszeri elváltozások vizsgálatában" című MTA doktori értekezését 2015. április 30-án sikeresen megvédte

Dr. Peták Ferenc a légúti és a tüdőszöveti mechanika megváltozásának jelentőségét tanulmányozza légzőrendszeri elváltozásokban.

Kutatásai jelentőségét a tüdőbetegségek előfordulásának rohamos fokozódása adja; a légutakban és a légzőrendszeri szövetekben történő elváltozások elkülönített mérése a kórképek tisztázásához járulhat hozzá.

Tudományos tevékenységét az alapkutatások és a klinikai kutatások harmonikus egységében végzi. Kutatási eredményei olyan élettani és kórélettani folyamatok feltárásában nyernek jelentőséget, melyek az általános aneszteziológia, a keringés-légzés kölcsönhatások és a légúti túlérzékenység légzőrendszeri mechanikát befolyásoló témaköreibe engednek mélyebb betekintést.

A Doktori mű megtekinthető az MTA Könyvtárának REAL-d Repozitóriumában >>

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

271850904_6791812060891589_5121175817267060750_n

Ünnepélyes keretek között átadták az SZTE Igazságügyi Orvostani Intézet felújított bonctermét - a helyiség rekonstrukciója az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar anyagi támogatásnak köszönhetően valósult meg.

Csernay_1170

Dr. Csernay Lászlónak, egyetemünk professzor emeritusának 90. születésnapja alkalmából Prof. Dr. Lázár György dékán a SZAOK Emlékérmét adományozta. Gratulálunk!