IV. Nobel-díjasok – Tehetséges Diákok találkozó

IV. Nobel-díjasok – Tehetséges Diákok találkozó

A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány 2014. június 11-14 között ismételten megrendezi a IV. Nobel-díjasok – Tehetséges Diákok találkozóját. Idén a rendezvény díszvendégei Erwin Neher és Eva Neher lesznek

A Nobel-Díjas előadók mellett az I. és II. évf. Szent-Györgyi diákjai is beszámolnak tudományos munkájukról.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

Kérjük, hogy az előregisztráció érdekében részvételi szándékát jelezze június 10. (szerda) déli 12:00-ig, a csont.tamas@med.u-szeged.hu e-mail cimen a következő információk megadásával: név, (hallgató/oktató), kar, intézet, e-mail cím.

Az e-mail-ben jelezzék továbbá, hogy:

  • Részt kíván-e venni a tudományos programon?
  • Részt kíván-e venni a Szent-Györgyi Talent díj átadásán a Nemzeti Színházban rendezendő Gálaműsoron?
  • És ha igen, akkor hány fővel? (1 vagy 2)

A rendezvény részletes programja (PDF) >>


További információk

IV. Nobel-díjasok – Tehetséges Diákok Találkozója: Nobel-díjas előadás és rekordkísérlet a tudomány jegyében

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

szte_aok_es_gytk_kutatok

Elsőként számoltak be az SZTE kutatói arról, hogy a kender vegyületei, köztük a ma igen népszerű kannabidiol – röviden: CBD – a szívritmuszavar kockázatát fokozó hatással rendelkezhet. Erről kérdeztük Prof. Dr. Varró Andrást (SZTE ÁOK) és Dr. Csupor Dezsőt (SZTE GYTK). Megtudtuk: 14 szerzős közleményüket a Nature lapcsaládhoz tartozó Scientific Reports szakfolyóirat tette közzé.

betegagy_1170

Széleskörűen hozzáférhetővé válik a magyar betegek számára is a remdesivir nevű hatóanyagot tartalmazó antivirális szer, amely az eddig ismert leghatékonyabb gyógyszer a COVID-fertőzés ellen. A gyártás a Richter Gedeon Nyrt. saját fejlesztése alapján indult. A készítmény klinikai vizsgálata megkapta az engedélyt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől. A szert több magyarországi egészségügyi intézményben, így a Szegedi Tudományegyetemen is alkalmazzák.