Sikeres MAB-akkreditáció


Lezárult az orvosképzés akkreditációja

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) elnöke értesítette az SZTE rektorát, hogy a 2013/2014-es tanévben lezajlott párhuzamos programakkreditációs eljárás eredményeként a Szegedi Tudományegyetemen folyó általános orvos osztatlan mesterképzést akkreditálja. A szak akkreditációja a feltételeknek való folyamatos megfelelés esetén, a magyar és angol nyelvű képzésre 2019. december 31-ig hatályos, egy 2016. december 31-ig lefolytatandó, a klinikai képzés körülményeinek alakulására vonatkozó monitorvizsgálattal. A bizottság vonatkozó határozatai elérhetők a www.mab.hu honlapon, a Határozatok – Párhuzamos programakkreditáció menüpontban.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

betegagy_1170

Széleskörűen hozzáférhetővé válik a magyar betegek számára is a remdesivir nevű hatóanyagot tartalmazó antivirális szer, amely az eddig ismert leghatékonyabb gyógyszer a COVID-fertőzés ellen. A gyártás a Richter Gedeon Nyrt. saját fejlesztése alapján indult. A készítmény klinikai vizsgálata megkapta az engedélyt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől. A szert több magyarországi egészségügyi intézményben, így a Szegedi Tudományegyetemen is alkalmazzák.

Nyito_Bolyai_Tombacz_D

Teljesítmény-központú, magas presztízsű országos akadémiai támogatás a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj. 2020-ban az SZTE 19 ifjú tudósa nyerte el a Bolyai-ösztöndíjat. Közülük heten örülhetnek a kiemelkedő minősítésű kutatók Bolyai-emléklapjának. E csoportból Dr. Tombácz Dóra, az SZTE ÁOK Orvosi Biológiai Intézet docense Bolyai-plakettet is kapott.