Mentőtiszt III. képzés indul

Márciusban önköltséges Mentőtiszt III. képzés indul Szegeden.

A „Mentés a Jövőért” Alapítvány és a Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet Mentőtiszt III. képzést szervez, melyre V-VI. évfolyamos ÁOK hallgatókat, illetve rezidenseket, szakorvos jelölteket és minden érdeklődő szakorvost várnak. A 40 órás elméleti képzést írásbeli vizsga zárja, az ezt sikeresen teljesítők további 20 órás tantermi szimulációs gyakorlaton vehetnek részt, amely szintén vizsgával zárul. Az elméleti képzés időpontja 2015. március 20-21-22., 27-28-29.


További információk oldalunkon. >> Letölthető jelentkezési lap >>Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

betegagy_1170

Széleskörűen hozzáférhetővé válik a magyar betegek számára is a remdesivir nevű hatóanyagot tartalmazó antivirális szer, amely az eddig ismert leghatékonyabb gyógyszer a COVID-fertőzés ellen. A gyártás a Richter Gedeon Nyrt. saját fejlesztése alapján indult. A készítmény klinikai vizsgálata megkapta az engedélyt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől. A szert több magyarországi egészségügyi intézményben, így a Szegedi Tudományegyetemen is alkalmazzák.

Nyito_Bolyai_Tombacz_D

Teljesítmény-központú, magas presztízsű országos akadémiai támogatás a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj. 2020-ban az SZTE 19 ifjú tudósa nyerte el a Bolyai-ösztöndíjat. Közülük heten örülhetnek a kiemelkedő minősítésű kutatók Bolyai-emléklapjának. E csoportból Dr. Tombácz Dóra, az SZTE ÁOK Orvosi Biológiai Intézet docense Bolyai-plakettet is kapott.