Szent-Györgyi Baráti Kör

A Szent-Györgyi Albert Baráti Kör közgyűlése

A Szent-Györgyi Albert Baráti Kör 2015. március 6-án (pénteken) 16 órakor tartja közgyűlését a Gyermekklinika tantermében.

A 2011. évi CLXXV. tv. a civil törvény értelmében az alapszabályt módosítani kell, mely munka részben a közgyűlés feladata, másrészt Szegedi Törvényszék előtti eljárásban ügyvédi közreműködést igényel. A közhasznú jogállás megtartásához szükséges, hogy az alapszabály valamennyi rendelkezése összhangban legyen a civil törvénnyel. A közgyűlés által módosított alapszabály elfogadásáról jegyzőkönyv készül és a testület által hozott határozatokat is írásban be kell nyújtani a Szegedi Törvényszékhez.


Napirend:

  1. A Szent-Györgyi Albert Baráti Kör Alapszabályának módosítása a Szegedi Törvényszék 12. Pk. 60.191/1991/18. számú végzésében foglaltak alapján. A Baráti Kör közhasznúsági nyilvántartásba vételének kérelmezése. (A CLXXV. törvény, illetőleg a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. tv. alapján.)
  2. A Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége Szegedi Szervezete és a Baráti Kör együttműködési tervének véleményezése.
  3. A 2014. évi Pénzügyi Beszámoló megvitatása.


Tisztelettel kérik a Baráti Kör tagjait, hogy az ügy fontosságára tekintettel vegyenek részt közgyűlésen. Amennyiben határozatképtelenség miatt az ülést el kell halasztani, úgy a törvény adta lehetőség szerint a jelenlévők részvételével azt fél óra múlva megtartják.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

martinek_nyito

Az SZTE ÁOK Orvosi Vegytani Intézetének professzora egy olyan kutatáshoz írt publikációjával érdemelte ki az elismerést, amelynek segítségével új diagnosztikai módszereket és antibakteriális szereket fejleszthetnek ki. Az online díjátadón egy Nobel-díjjal kitüntetetett biokémikus is előadást tartott.

IMG_9834-002

A készülék segítségével intenzív osztályos ellátást igénylő súlyos tüdőbetegségben vagy szívbetegségben szenvedő újszülöttek, csecsemők, gyermekek szervpótló kezelését is el tudják végezni. A berendezés segíthet jelentősen csökkenteni a tartós szövődmények kialakulását is a kis betegeknél.