eduroam

Bővült az Eduroam hozzáférés Karunkon

Számos oktatóteremben hozzáférhető a vezeték nélküli Internet

Az Eduroam – az egyetemek nemzetközi együttműködésének keretében létrehozott wifi-hozzáférés – huzamosabb ideje működik már az Szegedi Tudományegyetemen is. Aki az SZTE-n rendelkezik érvényes felhasználónév-jelszó párossal, az bármely másik részt vevő egyetem Eduroam-hálózathoz kötött wifivel besugárzott campusán tud internetezni, a világ egyre több országában. A felhasználónévhez és jelszóhoz egyszerű a hozzájutás: egyetemünk minden polgára, aki beiratkozik a Klebelsberg Könyvtárba, automatikusan Eduroam-hozzáférést is kap. Fontos, hogy a beiratkozás, illetve újrairatkozás napjától egy éven át él ez a hozzáférés, ezt követően meg kell újítani.

Korábban csak az egyetemi könyvtár és a GTK épülete volt bekötve ebbe a hálózatba, most azonban már több helyszínen, így Karunk oktatótermeiben is elérhető ez a szolgáltatás. Ennek érdekében több wifi eszközt helyeztünk üzembe és a rendszer további bővítését is tervezzük. Hozzáféréssel rendelkező hallgatóink és oktatóink használhatják többek között a Szent-Györgyi Albert Oktatási Központ, a Purjesz Béla épület, a Baló József Oktatási Központ, a Szemészeti Klinika, az I. számú Belgyógyászati Klinika és a 265 ágyas új klinikai központ területén.

Bővebb információ az országos és nemzetközi szolgáltatásról, a résztvevő intézményekről a http://www.niif.hu/hu/eduroam honlapon található. A hozzáférés technikai részletei elérhetők a Klebelsberg Könyvtár http://ww2.bibl.u-szeged.hu/index.php/szolgaltatasok-hirek-3429/167-eduroam oldalán.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Frater_Lorand

A SZOTE rektoraként 1991-1997 között nagy elszántsággal és céltudatosan tevékenykedett. Két cikluson át fejlesztette és modernizálta az intézményt, miközben gazdálkodását megszilárdította. Emlékét tisztelettel megőrizzük!

dsc_0064_2_001

Új, három oldalról üvegezett és korszerűen megvilágított tárlókat kapott az SZTE ÁOK Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet Gellért Albert Anatómiai Múzeum európai szinten is egyedülálló humán preparátum gyűjteménye. A medikusképzés szolgálatába állított kiállítás közel 500 készítményéről az év végére háromdimenziós atlasz is készül.