Prof. dr. Méray Judit

Gyászhír

Dr. Méray Judit professzor emerita 2015. április 1-én elhunyt

Méray professzor asszony 1968 óta dolgozott a Szegedi Orvostudományi Egyetemen, amelynek korábban hallgatója volt. 1972 után aneszteziológus szakorvosként ívelt fel pályája, több mint két évtizeden keresztül tanszékvezetőként, illetve igazgató-helyettesként vett részt az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet irányításában.

Emeritus professzorként a legutóbbi időkig segítette az Intézet munkáját. Súlyos betegségét végtelen türelemmel, példamutató emberi tartással viselte.

Professzor Asszonyt 2015. április 24-én, pénteken délután 15:00 órakor kísérjük utolsó útjára a szegedi Belvárosi temetőben. (JPG) >>Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

nyito_egyetemi_tajekoztato1

Az SZTE vezetői videóban tájékoztatták az egyetem polgárait a koronavírus okozta fertőzés terjedésének megelőzése érdekében tett intézkedésekről. Prof. Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes a távoktatással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, Prof. Dr. Lengyel Csaba elnök a Klinikai Központot érintő változásokat ismertette. Dr. Fendler Judit kancellár a munkavállalókra vonatkozó intézkedésekről tájékoztatott. Az elhangzottakat írásban foglaljuk össze.

online_kerdoiv

Országos epidemiológiai előrejelzési rendszert fejleszt a Szegedi Tudományegyetem több hazai felsőoktatási intézmény és kutatócsoport bevonásával. A pontos fertőzésterjedési modellezéshez a járvány kitörése előtti és utáni kapcsolati és utazási szokásokról gyűjtenek adatokat. A kutatást egy online kérdőív néhány percig tartó kitöltésével bárki segítheti.