Szukseges_Tennivalok_Elsosoknek

SZükséges Tennivalók Elsősöknek (SZTE)

Gratulálunk sikeres felvételijéhez és üdvözöljük az SZTE Általános Orvostudományi Kar hallgatói körében! A felvételről szóló döntés a 2020/21. tanév I. félévére szól, a hallgatói jogviszonya pedig a beiratkozással jön létre. Ennek megszerzéséhez nyújtanak segítséget a tájékoztató következő oldalain olvasható lépések.


 

Szeretettel üdvözöljük az SZTE ÁOK-n! A sikeres felvételi után a következő feladatok várnak Önre!

 

 • 1. Neptun regisztráció 2020. július 30-tól

 

Regisztrálnia szükséges ahhoz, hogy az elektronikus tanulmányi rendszereket használni tudja.

A regisztráció menetéről itt tájékozódhat:www.u-szeged.hu/regisztracio

 

A SZTE-n használt, tanulmányi ügyintézést segítő webes felületen elérhető elektronikus rendszerek:

 

Elektronikus rendszer

Elérhetősége

Használata a felvételi

időszakban (most):

Neptun ©

(Egységes Tanulmányi Rendszer)

 

www.neptun.u-szeged.hu

regisztráció (a kapott azonosítóval és jelszóval használható a Modulo és a CooSpace is);

lehetőség a kurzusfelvételre

Használata a tanév során: kurzusfelvétel, vizsgára jelentkezés, eredmények megtekintése, pénzügyi adatok megtekintése

 

Modulo ©

https://modulo.etr.u-szeged.hu/Modulo2/default/
login/index

1. adategyeztető űrlap kitöltése, 2. időpont foglalás beiratkozáshoz,

3. általános szociális helyzetfelmérő kitöltése

4. ehhez csatolható a szociális ösztöndíj pályázat, a bérlet pályázat és a kollégiumi pályázat

Használata a tanév során: Adminisztrációs program kérelmek beadásához: űrlapok, beadványok, kérelmek, pl. hallgatói jogviszony igazolás igénylés, pályázatok

 

CooSpace ©

 

www.coosp.etr.u-szeged.hu

 

Központi beiratkozási információk és SZTE+
színterek megtekintése

Használata a tanév során: Ez egy információs rendszer, virtuális színtereket tartalmaz: itt találhatók a tantárgyak kurzusleírásai, az oktatók által közzétett információk, a hallgatóknak szóló hirdetmények és vizsgáztatásra is használható

 

 • 2. Modulo adategyeztető űrlap kitöltése, időpontfoglalás: 2020. augusztus 1-től augusztus 20-ig

 

A Neptun regisztrációt követő második lépés a beiratkozást megelőzően, mely során az adatok kötelező egyeztetését előre elvégezzük a Modulo adategyeztető űrlapon, melynek kitöltése az adminisztratív ügyintézés előfeltétele. Az űrlap kitöltéséhez itt talál segítséget: http://www.u-szeged.hu/informaciok/beiratkozas/beiratkozas

A beiratkozáshoz időpontot kell foglalnia a Modulo-ban 2020. augusztus 31. (hétfő) és szeptember 5 –e (szombat) közötti időszakra.

Kérjük, hogy a kari tájékoztatókon kívül eső időszakra foglaljon időpontot! Bővebb információk: www.u-szeged.hu/felvettek (Első lépéseim/Beiratkozás)

Figyelem! A beiratkozás mindenki számára kötelező, az új szakra jelentkező vagy a visszajelentkező hallgatók számára is!

 

 • 3. Kurzusfelvétel (Rangsoros 2020. augusztus 24-29-ig , Normál 2020. augusztus 31- szeptember 20-ig.

 

A szorgalmi időszakot megelőző két hétben már lehetősége nyílik felvenni a kurzusait a Neptunban, tehát nem kell megvárnia a beiratkozást. A kurzusfelvételről és az órarendjéről részletesen tájékoztatjuk a szakos kari tájékoztatón. További információkat a www.u-szeged.hu/felvettek oldalon is talál. (Tanulmányaim menü, Neptun, CooSpace, Modulo bemutatása).

Alap és osztatlan képzésben a szakmai tárgyak mellett egyéb kötelező kurzusokat is teljesíteni kell, ilyen a nappali tagozatosok esetében a testnevelés. A hallgatók két féléven keresztül kötelesek valamilyen testnevelés kurzust teljesíteni tanulmányaik során, erre az egyetem saját Sportközpontja biztosít választási lehetőséget mintegy 20-25 sportágból és közel 140 foglalkozásból. A testnevelés tárgyat ajánlott az 1-2. félévben teljesíteni.

 

A kötelező kurzusok mellett a nyelvtanulás terén is támogatjuk hallgatóinkat, az Idegennyelvi Kommunikációs Intézetben (IKI) térítésmentesen maximum 8x2 nyelvórát vehet fel minden hallgatónk tanulmányai során angol, francia, latin, német, olasz, orosz, román vagy spanyol nyelvből. Vizsgalehetőséget is biztosít az Intézet. További információk a www.u-szeged.hu/felvettek(Tanulmányaim/Nyelvtanulás).

 

 • 4. Beiratkozás 2020. augusztus 31 – szeptember 05-ig.

 

A beiratkozás adminisztratív részének helyszíne a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.). Az adminisztratív ügyintézés a felvételi eljárás során megadott hivatalos adatok ellenőrzését, az eredeti dokumentumok bemutatását és a beiratkozási lap aláírását jelenti. Az adminisztratív ügyintézés előfeltétele a Modulo adategyeztető űrlap kitöltése.

Kérjük, hozza magával az alábbi dokumentumokat:

 • személyi igazolvány, külföldi hallgatók esetén útlevél, lakcímkártya - kötelező!
 • TAJ kártya, adóigazolvány
 • eredeti érettségi bizonyítvány, oklevéllel rendelkező hallgató esetében felsőfokú végzettséget igazoló oklevél, nyelvvizsga bizonyítvány (ok);

 

 

Figyelem! Eredeti dokumentumok hiányában a beiratkozásra nincs lehetőség!

 

 • 5. Információk az állami ösztöndíjas hallgatók számára elérhető támogatásokról

 

Elsős hallgatóink pályázhatnak szociális ösztöndíjra, ennek színtere a Modulo, alapfeltétele az általános szociális helyzetfelmérő űrlap kitöltése és a kért igazolások csatolása. A szociális ösztöndíj feltételeiről, jogosultsági kérdéseiről és határidejéről itt tudhat meg többet: www.u-szeged.hu/felvettek (Pénzügyek kezelése). A szociális ösztöndíj mellett szegedi tömegközlekedési bérletet is kaphatnak hallgatóink sikeres pályázat és megfelelő jogosultság esetén, benyújtásának helye szintén a Modulo, alapfeltétele az általános szociális helyzetfelmérő űrlap beadása. Állami ösztöndíjasok jegyzet- és könyvtámogatásban részesülnek – ez az egyetemi jegyzetboltokban váltható be minden félévben.

 

 

 • 6. Kollégiumi pályázatok 2020. július 24 – augusztus 6-ig.

 

Az SZTE 13 kollégiummal rendelkezik https://u-szeged.hu/kollegiumok-szakkollegiumok, hallgatóink ezek férőhelyeire pályázhatnak. Kari vagy központi beiskolázású kollégiumainkba adható be a jelentkezés – az előzőekhez hasonlóan a Modulo-ban – de érdemes szem előtt tartani azt is, hogy a kollégiumok első körben állami ösztöndíjas hallgatókkal töltik fel a helyeket. Ehhez a pályázati űrlaphoz is alapfeltétel az általános szociális helyzetfelmérő űrlap, akárcsak a fenti két juttatástípus esetén. Az érdeklődők a következő felületen tudhatnak meg többet: www.u-szeged.hu/felvettek (Lakhatás menü).

Az ÁOK kollégiuma az id. Jancsó Miklós Kollégium a belváros szívében található, elérhetősége: http://www.jancso.szote.u-szeged.hu


 

 

 • 7. További információk önköltséges hallgatóknak

 

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben önköltséges képzésre nyert felvételt, az önköltség befizetésének lehetőségeiről az SZTE Hallgatói Szolgáltató Iroda oldalán talál részletes tájékoztatást. A 2020/21. tanévben minden hallgatónak automatikusan, kérelem nélkül, három részletben kell befizetnie az önköltséget, az alábbi beérkezési határidőkkel:

 

 1. részlet (50%) 2020. szeptember 10.
 2. részlet (25%) 2020. október 12.
 3. részlet (25%) 2020. november 10.

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az aktív hallgatói státusz feltétele a beiratkozás, legalább 1 kredit értékű kurzus felvétele, valamint önköltséges hallgatók esetén az önköltség első részletbefizetésének beérkezése. Hallgatói jogviszony igazolás kiadása, diákigazolvány érvényesítés kizárólag aktív hallgatói státusz esetén lehetséges.

 

 • 8. Diákhitel igénylés

 

Információk és tudnivalók a HSZI-n (Hallgatói Szolgáltató Iroda) elérhetők, (www.diakhitel.hu).

 

 • 9. Eskütétel és Gólya Startnap

 

Karunkon hagyományosan ünnepélyes eskütétellel kezdik hallgatóink a tanévet, melynek időpontja: 2020. szeptember 4. péntek 15.00 óra, majd a Hallgatói Önkormányzat által koordinált tájékoztató napon vesznek részt, ezzel kapcsolatosan további információkat külön adunk közre.

 

Tanulmányaihoz sok sikert kívánunk!

  

SZTE Általános Orvostudományi Kar

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

IMG_6428

Több száz hidraulikus, multifunkciós betegágyat kapott a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ. A közel kétszáz millió forint értékű eszközfejlesztés jelentős mértékben növeli a betegbiztonságot és az ellátás színvonalát, valamint az egészségügyi dolgozók munkakörülményeit.

AOK_Dekan

Prof. Dr. Lázár György, az SZTE Általános Orvostudományi Kar dékánjának köszöntője