Szukseges_Tennivalok_Elsosoknek

Szükséges Tennivalók Elsősöknek

Gratulálunk sikeres felvételijéhez és üdvözöljük a Szegedi Tudományegyetem hallgatói körében! A felvételről szóló döntés a 2021/22. tanév I. félévére szól, a hallgatói jogviszonya pedig a beiratkozással jön létre. Ennek megszerzéséhez nyújtanak segítséget a tájékoztató következő oldalain olvasható lépések.

 

Szükséges Tennivalók Elsősöknek

 

Gratulálunk sikeres felvételijéhez és üdvözöljük a Szegedi Tudományegyetem hallgatói körében! A felvételről szóló döntés a 2021/22. tanév I. félévére szól, a hallgatói jogviszonya pedig a beiratkozással jön létre.

Ennek megszerzéséhez nyújtanak segítséget a tájékoztató következő oldalain olvasható lépések.

Felhívjuk figyelmét, hogy a tájékoztatóban az információk rövid leírását találhatja, részletes információkért kérjük, hogy látogasson el felvett hallgatóinknak szóló portálunkra:

www.u-szeged.hu/felvettek

A beiratkozással, adategyeztetéssel vagy az űrlapok kitöltésével kapcsolatos kérdéseivel, problémáival forduljon a Hallgatói Szolgáltató Iroda ügyfélszolgálati munkatársaihoz, akik munkanapokon 9-15 óráig készséggel segítenek Önnek.

 

Címünk: 6722 Szeged, Ady tér 10. (Tanulmányi és Információs Központ)

Postacím: 6701 Szeged, Pf. 1212

Az ügyfélszolgálat telefonszáma: 62/ 54-HSZI (54-4794) Fax: 62/ 544-132

Weboldalunk: http://www.hszi.u-szeged.hu/

E-mail címünk: hszi@hszi.u-szeged.hu

 

Tanulmányi ügyekben az illetékes Kar Tanulmányi Osztálya ad segítséget a honlapon megadott elérhetőségeken: www.med.u-szeged.hu/felvettek

 

A Felvettek honlap tartalmával kapcsolatos kérdéseiket, észrevételeiket a felvettek@rekt.szte.hu e-mail címre várjuk.


Szükséges Tennivalók Elsősöknek

 

Szeretettel üdvözöljük a Szegedi Tudományegyetemen! A sikeres felvételi után a következő feladatok várnak Önre:

 

 • 1. Neptun regisztráció 2021. július 30-tól

 

Regisztrálnia szükséges ahhoz, hogy az elektronikus tanulmányi rendszereket használni tudja.

A regisztráció menetéről itt tájékozódhat: https://oktweb.neptun.u-szeged.hu/neptun/SZTE_Reg.aspx

 

A SZTE-n használt, tanulmányi ügyintézést segítő webes felületen elérhető elektronikus rendszerek:

 

Elektronikus rendszer

Elérhetősége

Használata a felvételi

időszakban (most):

Neptun ©

(Egységes Tanulmányi Rendszer)

 

www.neptun.u-szeged.hu

regisztráció (a kapott azonosítóval és jelszóval használható a Modulo és a CooSpace is);

lehetőség a kurzusfelvételre

Használata a tanév során: kurzusfelvétel, vizsgára jelentkezés, eredmények megtekintése, pénzügyi adatok megtekintése

 

Modulo ©

https://modulo.etr.u-szeged.hu/Modulo2/default/
login/index

1. adategyeztető űrlap kitöltése,

2. időpontfoglalás beiratkozáshoz,

3. általános szociális helyzetfelmérő kitöltése

4. ehhez csatolható a szociális ösztöndíj pályázat, a bérlet pályázat és a kollégiumi pályázat

Használata a tanév során: Adminisztrációs program kérelmek beadásához: űrlapok, beadványok, kérelmek, pl. hallgatói jogviszony igazolás igénylés, pályázatok

 

CooSpace ©

 

www.coosp.etr.u-szeged.hu

 

Központi beiratkozási információk és SZTE+
színterek megtekintése

Használata a tanév során: Ez egy információs rendszer, virtuális színtereket tartalmaz: itt találhatók a tantárgyak kurzusleírásai, az oktatók által közzétett információk, a hallgatóknak szóló hirdetmények és vizsgáztatásra is használható

 

 • 1. Modulo adategyeztető űrlap kitöltése, időpontfoglalás: 2021. augusztus 02-21-ig

 

A Neptun regisztrációt követő második lépés a beiratkozást megelőzően, mely során az adatok kötelező egyeztetését előre elvégezzük a Modulo adategyeztető űrlapon, melynek kitöltése az adminisztratív ügyintézés előfeltétele.

Az űrlap kitöltéséhez itt talál segítséget: http://www.u-szeged.hu/informaciok/beiratkozas/beiratkozas

 

A beiratkozáshoz időpontot kell foglalnia a Modulo-ban az ott megadott időszakban.

Kérjük, hogy a kari tájékoztatókon kívül eső időszakra foglaljon időpontot! Bővebb információk: www.u-szeged.hu/felvettek (Első lépéseim/Beiratkozás)

 

Figyelem! A beiratkozás mindenki számára kötelező, az új szakra jelentkező vagy a visszajelentkező hallgatók számára is!

 

 • 2. Kurzusfelvétel

 

Kedvezményes (rangsoros) kurzusfelvétel: 2021. augusztus 23 - 2021. augusztus 28.

Normál (versenyalapú) kurzusfelvétel: 2021. augusztus 30 - 2021. szeptember 19.

 

A szorgalmi időszakot megelőző két hétben már lehetősége nyílik felvenni a kurzusait a Neptunban, tehát nem kell megvárnia a beiratkozást. A kurzusfelvételről, csoportbeosztásról és az órarendjéről részletesen tájékoztatjuk a kari honlapon, illetve egyéb elektronikus úton is.

További információkat a www.u-szeged.hu/felvettek oldalon is talál. (Tanulmányaim menü, Neptun, CooSpace, Modulo bemutatása).

 

Alap és osztatlan képzésben a szakmai tárgyak mellett egyéb kötelező kurzusokat is teljesíteni kell, ilyen a nappali tagozatosok esetében a testnevelés. A hallgatók két féléven keresztül kötelesek valamilyen testnevelés kurzust teljesíteni tanulmányaik során, erre az egyetem saját Sportközpontja biztosít választási lehetőséget mintegy 20-25 sportágból és közel 140 foglalkozásból. A testnevelés tárgyat ajánlott az 1-2. félévben teljesíteni.

 

A kötelező kurzusok mellett a nyelvtanulás terén is támogatjuk hallgatóinkat, az Idegennyelvi Kommunikációs Intézetben (IKI) térítésmentesen maximum 8x2 nyelvórát vehet fel minden hallgatónk tanulmányai során angol, francia, latin, német, olasz, orosz, román vagy spanyol nyelvből. Vizsgalehetőséget is biztosít az Intézet. További információk a www.u-szeged.hu/felvettek(Tanulmányaim/Nyelvtanulás).

 

 • 3. Beiratkozás 2021. augusztus 28. (szombat), 2021. augusztus 30 - szeptember 03.,

 

A beiratkozás adminisztratív részének helyszíne a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.).

 

Az adminisztratív ügyintézés a felvételi eljárás során megadott hivatalos adatok ellenőrzését, az eredeti dokumentumok bemutatását és a beiratkozási lap aláírását jelenti. Az adminisztratív ügyintézés előfeltétele a Modulo adategyeztető űrlap kitöltése.

Kérjük, a helyszínre hozza magával az alábbi dokumentumokat:

 • személyi igazolvány, külföldi hallgatók esetén útlevél, lakcímkártya - kötelező!
 • TAJ kártya, adóigazolvány
 • eredeti érettségi bizonyítvány, oklevéllel rendelkező hallgató esetében felsőfokú végzettséget igazoló oklevél, nyelvvizsga bizonyítvány (ok);
 • minden dokumentumról 1-1 db jó minőségű fénymásolat.

 

Figyelem! Eredeti dokumentumok hiányában a beiratkozásra nincs lehetőség!

 

Jelenleg az alábbi egészségügyi óvintézkedések betartását kérjük Öntől a beiratkozáskor:

 • Egy pultnál egy időben egy hallgató iratkozhat be
 • Kérjük, hogy pontosan az előre egyeztetett, lefoglalt időpontban szíveskedjék megjelenni.

 

 • 4. Információk az állami ösztöndíjas hallgatók számára elérhető támogatásokról

 

Első éves hallgatóink pályázhatnak szociális ösztöndíjra, ennek színtere a Modulo, alapfeltétele az általános szociális helyzetfelmérő űrlap kitöltése, és a kért igazolások csatolása.

A szociális ösztöndíj feltételeiről, jogosultsági kérdéseiről és határidejéről itt tudhat meg többet: www.u-szeged.hu/felvettek (Pénzügyek kezelése).

A szociális ösztöndíj mellett szegedi tömegközlekedési bérletet is kaphatnak hallgatóink sikeres pályázat és megfelelő jogosultság esetén, benyújtásának helye szintén a Modulo, alapfeltétele az általános szociális helyzetfelmérő űrlap beadása.

 

 • 5. Kollégiumi pályázatok

 

Az SZTE 13 kollégiummal rendelkezik https://u-szeged.hu/kollegiumok-szakkollegiumok, hallgatóink ezek férőhelyeire pályázhatnak. Kari vagy központi beiskolázású kollégiumainkba adható be a jelentkezés – az előzőekhez hasonlóan a Modulo-ban –, de érdemes szem előtt tartani azt is, hogy a kollégiumok első körben állami ösztöndíjas hallgatókkal töltik fel a helyeket. Ehhez a pályázati űrlaphoz is alapfeltétel az általános szociális helyzetfelmérő űrlap, akárcsak a fenti két juttatástípus esetén.

Az érdeklődők a következő felületen tudhatnak meg többet: www.u-szeged.hu/felvettek (Lakhatás menü).

A SZAOK hallgatói az id. Jancsó Miklós Kollégiumba, a Semmelweis Ignác kollégiumba és a Teleki Blanka kollégiumba jelentkezhetnek, melyek a belváros szívében találhatók.

Elérhetőségek:

http://www.jancso.szote.u-szeged.hu

http://www.semmelweis-kollegium.hu/

http://www.telekikollegium.hu/

 

 • 6. További információk önköltséges hallgatóknak

 

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben önköltséges képzésre nyert felvételt, az önköltség befizetésének lehetőségeiről az SZTE Hallgatói Szolgáltató Iroda oldalán talál részletes tájékoztatást. A 2021/22. tanévben minden hallgatónak automatikusan, kérelem nélkül, három részletben kell befizetnie az önköltséget, az alábbi beérkezési határidőkkel:

 

I. részlet: 2021. szeptember 10.

II. részlet: 2021. október 11.

III. részlet: 2021. november 10.

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az aktív hallgatói státusz feltétele a beiratkozás, legalább 1 kredit értékű kurzus felvétele, valamint önköltséges hallgatók esetén az önköltség első részletének beérkezése. Hallgatói jogviszony igazolás kiadása, diákigazolvány érvényesítés kizárólag aktív hallgatói státusz esetén lehetséges.

 

 • 7. Diákhitel igénylés

 

Információk és tudnivalók a HSZI-n (Hallgatói Szolgáltató Iroda) elérhetők (www.diakhitel.hu).

 

 • 8. Eskütétel és Gólya Startnap

 

Karunkon hagyományosan ünnepélyes eskütétellel kezdik hallgatóink a tanévet melynek időpontja 2021. szeptember 3. (kezdési időpontról később adunk tájékoztatást), helyszíne a Tanulmányi és Információs Központ (6722 Szeged, Ady tér 10.). A következő napokban a Hallgatói Önkormányzat által koordinált programokon, a Gólya Startnapon napon vesznek részt, erről további információkat külön adunk közre.

Az egyetemi tanévnyitóra 2021. szeptember 4-én 10.00 órakor kerül sor szintén a Tanulmányi és Információs Központban.

 

A hátralévő nyári szünetre tartalmas időtöltést, tanulmányaihoz sok sikert kívánunk!

 

 

SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

2021_plakat

2021. szeptember 24-26-án megrendezésre kerül Szegeden a 48. Medikus Kupa!

A négy egyetem sportolói újra összecsaphatnak, hogy kiderüljön ki a legjobb!

Czako_-_Hetenyi_erem

A Magyar Gasztroenterológiai Társaság 63. Nagygyűlése online zajlott, ahol Dr. Czakó László professzor a gasztroenterológia terén végzett kiemelkedő munkájáért Hetényi Géza díjatt kapott és a Hetényi Géza emlékelőadást ő tartotta. Gratulálunk!