Bővülő SKILL labor és gyakorlati oktató kórházak

Az alapvető orvosi készségeket a hallgatók az Orvosi Készségfejlesztési Központban sajátítják el, ahol az emberi szervezetet modellező, élethű reakciókat mutató babákon gyakorolhatnak. A számítógép vezérlésű gyermek, illetve felnőtt bábukon végzett beavatkozások nyomon követhetők mind a hallgató, mind a gyakorlatvezető számára.

skill

Már az első évet követően nyáron találkozhatnak a hallgatók betegekkel a négyhetes ápolástani gyakorlat keretein belül. Később, a harmadév után a belgyógyászaton, negyedév után pedig a sebészeten töltenek el négy-négy hetet. A negyedévesek három héten keresztül összefüggő, ún. blokkgyakorlatokat végeznek annak érdekében, hogy a gyakorlatban is mielőbb elmélyíthessék elméleti ismereteiket. Ezeken a gyakorlatokon már hasznosíthatják a korábbi években megszerzett elméleti tudásukat, és bepillantást nyerhetnek több orvosi szakirányba. A szigorló év kifejezetten a gyakorlati oktatásról szól. Ilyenkor a szigorlók minden idejüket kórházakban, betegek mellett töltik el, különböző szakterületeket megismerve, mint pl. belgyógyászat, sebészet, gyermekgyógyászat, szülészet-nőgyógyászat, neurológia, pszichiátria. Elmondhatjuk tehát, hogy orvosképzésünk igen gyakorlatorientált képzés.


Bepillantás az Orvosi Készségfejlesztési Központunk életébe! Nézd meg mindet!

aneszteziológia, laparoszkópia, mikrosebészet, ortopédia, szülészet, mentőszimulátor, ultrahang.


Az Orvosi Készségfejlesztési Központunk képei ide kattintva tekinthetők meg >>>


  
jelold_meg_01

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Izraeli_latogatas_2

Prof. Shaul Yatsiv (Head of Medical Profession Licensing Division) és Dr. Moshe Cohen (CEO Medical Doctor International Academy) 2022. június 15-én folytattak megbeszélést Karunk vezetőivel.

Kovacs_Kalman_kep

Őszinte részvéttel tudatjuk, hogy Dr. Kovács Kálmán, a SZOTE díszdoktora, az MTA külső tagja, Kanadában tevékenykedő orvos, tudós 2022. április 27-én elhunyt Torontóban