Ott tanulhatsz, ahol a C-vitamint felfedezték…

Büszkék vagyunk arra, hogy Szent-Györgyi Albert munkája és tudományos sikere nyomán hallgatóink ott sajátítják el az orvostudomány szakmai ismereteit és fogásait, „ahol a C-vitamint felfedezték”. A Napfény Városában 1921-ben létrehozott egyetemnek Szent-Györgyi Albert dékánja, később rektora volt. Az 1937-ben élettani Nobel-díjjal elismert tudós máig az egyetlen magyar kutató, aki a világ legismertebb tudományos kitüntetését Magyarországon – és ezen belül Szegeden – kifejtett tevékenységéért nyerte el.

Karunk, a Dél-alföldi Régió kiemelkedő orvostudományi képzőhelye olyan oktatást nyújt hallgatóinak, amelyekkel megalapozható a sikeres orvosi pálya. Az egységes, osztatlan, doktori címmel záruló tanulmányok után lehetőség van bekapcsolódni a szakorvosi, illetve a PhD-képzésbe is.

Szent-Gyorgyi_nyomdokaiban

A magyar nyelvű oktatás mellett 1985-től angol nyelvű, 1999 óta pedig két évfolyamos, német nyelvű képzés is szerepel a Kar kínálatában. Kiegészítő szakirányú továbbképzések is választhatók: az angol egészségügyi szakfordító-tolmács, valamint az angol egészségügyi szaknyelvi kommunikátor képzések több mint egy évtizede működnek magas színvonalon.


jelold_meg_04

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Izraeli_latogatas_2

Prof. Shaul Yatsiv (Head of Medical Profession Licensing Division) és Dr. Moshe Cohen (CEO Medical Doctor International Academy) 2022. június 15-én folytattak megbeszélést Karunk vezetőivel.

Kovacs_Kalman_kep

Őszinte részvéttel tudatjuk, hogy Dr. Kovács Kálmán, a SZOTE díszdoktora, az MTA külső tagja, Kanadában tevékenykedő orvos, tudós 2022. április 27-én elhunyt Torontóban