Ott tanulhatsz, ahol a C-vitamint felfedezték…

Büszkék vagyunk arra, hogy Szent-Györgyi Albert munkája és tudományos sikere nyomán hallgatóink ott sajátítják el az orvostudomány szakmai ismereteit és fogásait, „ahol a C-vitamint felfedezték”. A Napfény Városában 1921-ben létrehozott egyetemnek Szent-Györgyi Albert dékánja, később rektora volt. Az 1937-ben élettani Nobel-díjjal elismert tudós máig az egyetlen magyar kutató, aki a világ legismertebb tudományos kitüntetését Magyarországon – és ezen belül Szegeden – kifejtett tevékenységéért nyerte el.

foto009

Karunk, a Dél-alföldi Régió kiemelkedő orvostudományi képzőhelye olyan oktatást nyújt hallgatóinak, amelyekkel megalapozható a sikeres orvosi pálya. Az egységes, osztatlan, doktori címmel záruló tanulmányok után lehetőség van bekapcsolódni a szakorvosi, illetve a PhD-képzésbe is.

A magyar nyelvű oktatás mellett 1985-től angol nyelvű, 1999 óta pedig két évfolyamos, német nyelvű képzés is szerepel a Kar kínálatában. Kiegészítő szakirányú továbbképzések is választhatók: az angol egészségügyi szakfordító-tolmács, valamint az angol egészségügyi szaknyelvi kommunikátor képzések több mint egy évtizede működnek magas színvonalon.


jelold_meg

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

dr_szarvas_ferenc_nekrologhoz

Dr. Szarvas Ferenc, a SZTE ÁOK I. Belgyógyászati Klinika professzor emeritusa 2020. június 30-án csendesen viselt betegségében végleg elszenderült. Emlékét tisztelettel megőrizzük!

tombacz_dora_Lendulet

Hogyan lehetne hatékonyabbá tenni az egészségmegőrző diétás stratégiákat? Többek között erre a kérdésre is keresi a választ az SZTE Általános Orvostudományi Kar biológus adjunktusa: Tombácz Dóra évi 40 millió forint támogatással folytathatja a diéta és a sport kapcsolatával foglalkozó kutatásait.