Ott tanulhatsz, ahol a C-vitamint felfedezték…

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara a magyar felsőoktatás nagy hagyományokkal rendelkező, meghatározó intézménye. A Kar és jogelődei több száz éve állnak az egészségügyi képzés szolgálatában, hallgatók ezreit vezették be a gyógyítás tudományába. Szeged több mint kilenc évtizede ad otthont Karunknak.

Szent-Györgyi Albert
Szent-Györgyi Albert

A Napfény Városában 1921-ben létrehozott egyetemnek Szent-Györgyi Albert dékánja, később rektora volt. Az 1937-ben élettani Nobel-díjjal elismert tudós máig az egyetlen magyar kutató, aki a világ legismertebb tudományos kitüntetését Magyarországon – és ezen belül Szegeden – kifejtett tevékenységéért nyerte el.Büszkék vagyunk arra, hogy Szent-Györgyi Albert munkája és tudományos sikere nyomán hallgatóink ott sajátítják el az orvostudomány szakmai ismereteit és fogásait, „ahol a C-vitamint felfedezték”.


Az elmúlt évtizedekben számos további nemzetközi hírű professzor tevékenykedett Karunkon, példaként említhetjük Baló Józsefet, Issekutz Bélát, Jancsó Miklóst, Miskolczy Dezsőt, Hetényi Gézát, Petri Gábort vagy Kulka Frigyest.


medikus_csoport
Medikus csoport

Mint a Dél-alföldi Régió kiemelkedő orvostudományi intézménye, Karunk olyan oktatást nyújt hallgatóinak, amelyekkel megalapozható a sikeres orvosi pálya. Az egységes, osztatlan, doktori címmel záruló alapképzés után lehetőség van bekapcsolódni a szakorvosi, illetve a PhD-képzésbe is. A magyar nyelvű oktatás mellett 1985-től angol nyelvű, 1999 óta pedig két évfolyamos, német nyelvű képzés is szerepel a Kar kínálatában.


Kiegészítő szakirányú képzések is választhatók: az angol egészségügyi szakfordító-tolmács, valamint az angol egészségügyi szaknyelvi kommunikátor képzések magas színvonalon több mint egy évtizede működnek.


SZTE_AOK

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

TandFOA

A Szegedi Tudományegyetem szerzői ingyenesen publikálhatnak nyílt hozzáférésű cikkeket a Taylor & Francis kiadó folyóirataiban. Az előfizetői megállapodásnak köszönhetően az orvos és egészségügyi területen kutatók mellett a bölcsészet- és társadalomtudománnyal foglalkozó SZTE-s szakemberek nemzetközi láthatósága is növekedhet.