SKILL

Modern SKILL labor és a gyakorlati oktatókórházak

A gyógyító munka alapját képező ismereteket az elméleti intézetekben szerzik meg a leendő orvosok, de már a képzés korai szakaszában bekapcsolódnak a tényleges betegellátási tevékenységbe is. Ennek keretét az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ adja, melynek klinikai egységei regionális, sok esetben országos jelentőségű egészségügyi intézmények.


SKILL SKILL
SKILL SKILL

ÁOK Orvosi Készségfejlesztési Központ >>


Az alapvető orvosi készségeket a hallgatók az Orvosi Készségfejlesztési Központban sajátítják el, ahol az emberi szervezetet modellező, élethű reakciókat mutató babákon gyakorolhatnak. A számítógép vezérlésű gyermek, illetve felnőtt bábukon végzett beavatkozások nyomon követhetők mind a hallgató, mind a gyakorlatvezető számára.


SKILL


Már az első évet követően nyáron találkozhatnak a hallgatók betegekkel a négyhetes ápolástani gyakorlat keretein belül. Később, a harmadév után a belgyógyászaton, negyedév után pedig a sebészeten töltenek el négy-négy hetet. A 2016/17-es tanévtől a negyedévesek négy héten keresztül összefüggő, ún. blokkgyakorlatokat végeznek annak érdekében, hogy a gyakorlatban is mielőbb elmélyíthessék elméleti ismereteiket. Ezeken a gyakorlatokon már hasznosíthatják az egyetemen megszerzett tudásukat, és bepillantást nyerhetnek több orvosi szakirányba. A szigorló év már kifejezetten a gyakorlati oktatásról szól. Ilyenkor a szigorlók minden idejüket az oktatókórházakban, betegek mellett töltik el, különböző szakterületeket megismerve, mint pl. belgyógyászat, sebészet, gyermekgyógyászat, szülészet-nőgyógyászat, neurológia, pszichiátria. Elmondhatjuk tehát, hogy orvosképzésünk igen gyakorlatorientált képzés.


Karunkon kiterjedt nemzetközi kapcsolataink révén számtalan lehetőség van arra is, hogy a szakmai gyakorlatokat a vállalkozó szellemű hallgatók külföldön, a világ mintegy 30 országában tölthessék pályázatok keretében.


SZTE_AOK

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

kiemelt_osztondij_2018

SZTE START néven új ösztöndíjprogramot indított a szegedi egyetem, mellyel azokat a tehetséges, végzős középiskolai diákokat kívánják támogatni, akik idén első helyen jelentkeztek az egyetem valamely képzésére. A program célja, hogy segítse az átmenetet a középfokú- és felsőoktatás között. Az ösztöndíjat pályázat útján lehet elnyerni, a jelentkezési határidő: 2018. július 11., a legjobb pályázók akár 100.000 forint egyszeri támogatásban részesülhetnek.

dr_sonkodi_sandor

Az ÁOK Tanári Testületének 2018. június 12-i ünnepi ülésén Dr. Sonkodi Sándor emeritus professzorunk Pro Facultate Medicinae díjat vehetett át karunk dékánjától. Gratulálunk!