Medikusaink mondták...

"Brazíliából érkeztem, de nagyon otthonosan érzem magam Szegeden. Rengeteg hasznos tudásra tettem itt szert, amihez a jól felszerelt laborok és a modern könyvtári környezet is hozzájárult. A város nyüzsgő mégis biztonságos, jó az életminőség és minden segítséget megkapunk a beilleszkedéshez. Legyen szó tanulmányi ügyintézésről vagy szálláskeresésről."

Matheus


"Több oka van annak, hogy a Szegedi Tudományegyetemre járok orvosi karra. Az egyik legfontosabb, hogy mindig nagyon jókat hallottam az itteni képzésről, a másik az, hogy Budapestre nem szerettem volna menni, mert már volt tapasztalatom a fővárosi életformáról. Szeged egy vidéki nagyváros, ahol kedvesebbek az emberek, összetartóbb a diákság, ez a tapasztalatom. Mindig is a kémia és biológia állt hozzám közel, ezért nem volt kérdéses számomra a továbbtanulás. A gyakorlati lehetőségeket külön kiemelném az SZTE Általános Orvostudományi Karán, mindenkinek csak ajánlani tudom!"

Gábor


TDK

"Tudományos Diákköri tevékenységet folytatni azért jó, mert az egyetemen megszerzett alaptudásra építkezve az ember bepillantást nyerhet a komolyabb tudományos tevékenységgel foglalkozó laborok munkájába. Nem feltétlen csak annak tudom ajánlani, aki később kutató munkát szeretne folytatni, hanem minden hallgatónak, aki kicsit is érdeklődik komolyabban valamilyen téma iránt. Felbecsülhetetlen ismeretekre, tapasztalatokra és ismertségre tehet szert az ember a saját kíváncsiságának kielégítése mellett."

Árpi, VI. évfolyam


Sport

"Miért jó kézilabdázni? Mert csapatsport, ahol nem magadért, hanem a társaidért küzdesz, ahol csak akkor lehetsz sikeres, ha az egyéni elképzeléseidet aláveted a többségnek. A SZOTE kézibanda sikere ebben rejlik, együtt edzünk, hajtunk egész évben, hogy aztán learathassuk a babérokat a Medikus Kupán. Összetartozás, és jó hangulat…. ez az, amiért érdemes hozzánk csatlakozni."

Zsolt, IV. évfolyam

Kollegium

"Kollégistának lenni azért jó, mert minden hasznos információ eljut hozzád, könnyen szerzel barátokat, tanulótársat, megunt tankönyvet, jegyzetet. Nem maradsz ki a bulikból, sosem unatkozol, de a tanulásra is éppúgy buzdítjuk egymást."

Marion, V. évfolyam

Hallgatoi_szervezetek

"Szeretek albérletben lakni, mert jó az egész napi nyüzsgés után egyedül nyugalomban lenni. Megvan a saját intimszféra, de a koliba is bármikor mehetek, ha egyedül érzem magam és emberek társaságára vágyom."

Júlia, IV. évfolyam


SZTE_AOK

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

271850904_6791812060891589_5121175817267060750_n

Ünnepélyes keretek között átadták az SZTE Igazságügyi Orvostani Intézet felújított bonctermét - a helyiség rekonstrukciója az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar anyagi támogatásnak köszönhetően valósult meg.

Csernay_1170

Dr. Csernay Lászlónak, egyetemünk professzor emeritusának 90. születésnapja alkalmából Prof. Dr. Lázár György dékán a SZAOK Emlékérmét adományozta. Gratulálunk!