Medikusaink mondták...

"Brazíliából érkeztem, de nagyon otthonosan érzem magam Szegeden. Rengeteg hasznos tudásra tettem itt szert, amihez a jól felszerelt laborok és a modern könyvtári környezet is hozzájárult. A város nyüzsgő mégis biztonságos, jó az életminőség és minden segítséget megkapunk a beilleszkedéshez. Legyen szó tanulmányi ügyintézésről vagy szálláskeresésről."

Matheus


"Több oka van annak, hogy a Szegedi Tudományegyetemre járok orvosi karra. Az egyik legfontosabb, hogy mindig nagyon jókat hallottam az itteni képzésről, a másik az, hogy Budapestre nem szerettem volna menni, mert már volt tapasztalatom a fővárosi életformáról. Szeged egy vidéki nagyváros, ahol kedvesebbek az emberek, összetartóbb a diákság, ez a tapasztalatom. Mindig is a kémia és biológia állt hozzám közel, ezért nem volt kérdéses számomra a továbbtanulás. A gyakorlati lehetőségeket külön kiemelném az SZTE Általános Orvostudományi Karán, mindenkinek csak ajánlani tudom!"

Gábor


TDK

"Tudományos Diákköri tevékenységet folytatni azért jó, mert az egyetemen megszerzett alaptudásra építkezve az ember bepillantást nyerhet a komolyabb tudományos tevékenységgel foglalkozó laborok munkájába. Nem feltétlen csak annak tudom ajánlani, aki később kutató munkát szeretne folytatni, hanem minden hallgatónak, aki kicsit is érdeklődik komolyabban valamilyen téma iránt. Felbecsülhetetlen ismeretekre, tapasztalatokra és ismertségre tehet szert az ember a saját kíváncsiságának kielégítése mellett."

Árpi, VI. évfolyam


Sport

"Miért jó kézilabdázni? Mert csapatsport, ahol nem magadért, hanem a társaidért küzdesz, ahol csak akkor lehetsz sikeres, ha az egyéni elképzeléseidet aláveted a többségnek. A SZOTE kézibanda sikere ebben rejlik, együtt edzünk, hajtunk egész évben, hogy aztán learathassuk a babérokat a Medikus Kupán. Összetartozás, és jó hangulat…. ez az, amiért érdemes hozzánk csatlakozni."

Zsolt, IV. évfolyam

Kollegium

"Kollégistának lenni azért jó, mert minden hasznos információ eljut hozzád, könnyen szerzel barátokat, tanulótársat, megunt tankönyvet, jegyzetet. Nem maradsz ki a bulikból, sosem unatkozol, de a tanulásra is éppúgy buzdítjuk egymást."

Marion, V. évfolyam

Hallgatoi_szervezetek

"Szeretek albérletben lakni, mert jó az egész napi nyüzsgés után egyedül nyugalomban lenni. Megvan a saját intimszféra, de a koliba is bármikor mehetek, ha egyedül érzem magam és emberek társaságára vágyom."

Júlia, IV. évfolyam


SZTE_AOK

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

kiemelt_osztondij_2018

SZTE START néven új ösztöndíjprogramot indított a szegedi egyetem, mellyel azokat a tehetséges, végzős középiskolai diákokat kívánják támogatni, akik idén első helyen jelentkeztek az egyetem valamely képzésére. A program célja, hogy segítse az átmenetet a középfokú- és felsőoktatás között. Az ösztöndíjat pályázat útján lehet elnyerni, a jelentkezési határidő: 2018. július 11., a legjobb pályázók akár 100.000 forint egyszeri támogatásban részesülhetnek.

dr_sonkodi_sandor

Az ÁOK Tanári Testületének 2018. június 12-i ünnepi ülésén Dr. Sonkodi Sándor emeritus professzorunk Pro Facultate Medicinae díjat vehetett át karunk dékánjától. Gratulálunk!