Ha további kérdésed lenne...

logo_kor_ANGOL

A felvételiről, oktatásról tájékoztatást kérhetsz:

SZTE SZAOK Dékáni Hivatal Tanulmányi Osztály

Cím: 6725 Szeged, Tisza Lajos krt. 107.

Tel/fax.: +36 62 545-017

E-mail: office.aokto@med.u-szeged.hu


HOK


Az EEB táborról bővebb információ:

SZTE SZAOK Hallgatói Önkormányzat (SZTE ÁOK HÖK)

Cím: 6720 Szeged, Apáthy István u. 4.

Tel.: +36 62 545 044

Facebook: https://www.facebook.com/szteaokhok

Honlap: http://www.szteaokhok.hu/

E-mail: eebtaborszeged@gmail.com


SZOE


Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete (SZOE)


A Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége (MOSZ, korábban MOE) elsősorban a magyar medikusok érdekében, 1983-ban alapított, közhasznú, társadalmi szervezet. Az új Civil Törvénynek megfelelve a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete (SZOE) teljes jogú tagja a Magyar Orvostanhallgatók Szövetségének (MOSZ, angolul: Hungarian Medical Students’ International Relations Committee – HuMSIRC) és az Orvostanhallgató Egyesületek Nemzetközi Szövetségének (IFMSA), mely a világ legnagyobb hallgatói-szakmai szervezete.

 

Egyesületünk célja, fő tevékenységei:

 • Hozzájárulni széleskörű, modern szemléletű, már a pályájuk kezdetén értékes hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező orvosok képzéséhez, a magyar egészségügy színvonalának emelése érdekében.
 • Szoros kapcsolatot kiépíteni az elmélet és a gyakorlat között, különös tekintettel az alapellátás és a megelőzés területén.
 • Tevékenyen részt venni mind szélesebb körű nemzetközi együttműködés kialakításában.
 • Támogatni, ösztönözni az orvostanhallgatók nyelvtudását, és lehetőséget biztosítani a nyelv gyakorlására, hangsúlyozottan szakmai témákban, hazai és nemzetközi fórumokon.
 • Lehetőséget biztosítani elméleti és kutatómunkával foglalkozó hallgatók tudományos tapasztalatcseréjére, hazai és nemzetközi szinten egyaránt.
 • Igényt kialakítani a felnövekvő orvos generációban magasabb színvonalú, hazai és nemzetközi ismereteket szintetizáló egészségügyi ellátás iránt.
 • Kapcsolatot tartani más szakmai és nem szakmai diákszervezetekkel hazánkban és az egész világon.
 • Az egészségközpontú, az egészséges életmódot a középpontba állító életszemléletet elterjeszteni, a betegségeket megelőzni.
 • Szociális és egészségügyi okból hátrányos helyzetű emberek felzárkózásának elősegítése.

Lehetőséget biztosítunk arra, hogy magyar medikusok külföldön, külföldi hallgatók pedig hazánkban tölthessék szakmai gyakorlatukat, kutatásaikat. Hallgatóink részt vehetnek négyhetes cseregyakorlatokon, tudományos csereprogramon, az Európai Unió által létrehozott ERASMUS programban, illetve a „Medizinstudenten ohne Grenzen" elnevezésű osztrák cseregyakorlat programban és az IFMSA cseregyakorlatain keresztül. Lehetőség nyílik arra, hogy Szegedről évente mintegy 100 medikus a világ mintegy 50 országában szerezzen szakmai tapasztalatot, fejlessze nyelvtudását. A hozzánk érkező medikusok szállásának és étkeztetésének biztosítása szintén az egyesületünk feladatai közé tartozik.

Egészségfejlesztő, egészségnevelő programjaink sokrétűek. Az SZTE ÁOK Magatartástudományi Intézetével és az SZTE ÁOK Népegészségtan Intézetével együttműködve felkészült orvostanhallgatóink tartanak szexuális felvilágosító, alkohol, dohányzás-, és drogellenes, valamint tumor prevenciós előadásokat általános és középiskolákban évente körülbelül 150 alkalommal. Elsősegélynyújtást oktatunk számos Dél-alföldi régióban lévő középiskolában, valamint rendezvényeinken. A decemberi AIDS Világnapon is szervezünk programokat, valamint hagyományteremtő céllal Füstmentes- és Diabetes Napokat is rendezünk fiataloknak. 2006-ban indult programunk a Teddy Maci Kórház, mely a legkisebbekhez szól. Játékos formában, szórakoztató módon próbálja az egészséges életmódot, illetve az orvosi tevékenységet megismertetni az óvodásokkal. Minden évben megrendezzük a Teddy Maci Napot is. Mediwell csapatunk pedig az orvostanhallgatók mentális egészségét hivatott megóvni és fenntartani.

Nagyon várjuk az elsőéves hallgatóinkat is, hogy mihamarabb csatlakozzanak programjainkhoz. Részletesen hallhattok Egyesületünk szervezeti felépítéséről, működéséről, az egészségnevelői rendszerbe való bekapcsolódás alapfeltételeiről és a cseregyakorlatok részleteiről a szeptember hónapban megrendezésre kerülő SZOEsten.

A Pulzus Spiritus cikke nyomán


Cím: 6720 Szeged, Apáthy u. 4.

Tel.: +36 62 545 046

Honlap: http://szeged.humsirc.hu/

E-mail: szoe@humsirc.hu


szahe


Szent-Györgyi Albert Hallgatói Egyesület (SZAHE)


Röviden összefoglalnám a Szent-Györgyi Albert Hallgatói Egyesület (azaz SZAHE) tevékenységét, mely a SZOTE-s hallgatói élet fontos szereplője.

 

Az egyesület alapvető célja a volt SZOTE karok (SZAOK, FOK, GYTK, ETSZK) közötti összetartás fenntartása, elsődlegesen kulturális, sport és különböző szabadidős rendezvények szervezése által. Egyesületünk tagjainak SZOTE Kártyát biztosít, melynek birtokában kedvezményesen vehetnek részt valamennyi eseményen, valamint vehetik igénybe egyéb szolgáltatásainkat.

 

A Hallgatói Önkormányzatokkal együttműködve igyekszünk minél több színt hozni a (nagyon sok) tanulással terhes szürke hétköznapokba. Különös nagy gonddal odafigyelve rátok, hogy az otthontól való eltávolodás, az új közösségbe való beilleszkedés a lehető leggördülékenyebben mehessen. Ennek érdekében várunk Titeket szeptemberben egy közös nagy bográcsozásra (Gólyabogrács), majd később az őszi SZAHE diáknapok zárásaként a Gólyabál nevezetű igen nívós eseményre, melyről büszkén állíthatjuk, hogy egyetemünk egyik legnagyobb báljává nőtte ki magát.

Tavasszal megmozgatjuk közösen izmainkat (de főleg hangszálainkat) az „év eseményén”, a Medikus Kupán, ahol a négy egészségügyi egyetem (SZOTE, SOTE, DOTE, POTE) csapatai mérkőznek meg különböző sportágakban. Az évet pedig hagyományosan jótékonykodással zárjuk a Villamosfutás nevezetű rendezvénnyel, melynek köszönhetően több százezer forintnyi adományokkal tudjuk segíteni a dél-alföldi régió alapítványinak munkáját.

 

SZOTE kártya/SZAHE tagság előnyei:

 

 • Rendezvényeinken való részvétel (Pl. SZAHE diáknapok ősszel/tavasszal)
 • Ingyenes belépés a kari bulikba csütörtökönként
 • Névre szóló, kari címerrel ellátott orvosi köpeny illetve kari pólók, pulóverek kedvezményes vásárlási lehetősége

A Pulzus Spiritus cikke nyomán


Cím: 6720 Szeged, Apáthy u. 4.

Tel/fax.: +36 62 545 044

Honlap: www.szahe.hu

E-mail: szahe@szahe.hu


SZTE_AOK
Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

271850904_6791812060891589_5121175817267060750_n

Ünnepélyes keretek között átadták az SZTE Igazságügyi Orvostani Intézet felújított bonctermét - a helyiség rekonstrukciója az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar anyagi támogatásnak köszönhetően valósult meg.

Csernay_1170

Dr. Csernay Lászlónak, egyetemünk professzor emeritusának 90. születésnapja alkalmából Prof. Dr. Lázár György dékán a SZAOK Emlékérmét adományozta. Gratulálunk!