Egyre gyakorlatiasabb, kiscsoportos oktatás

Az orvosi hivatás szerteágazó ismereteit egységes osztatlan alapképzés keretében sajátítják el a hallgatók 12 szemeszter alatt. Az orvosképzés időtartama tehát hat év, mely három egységre, az alapozó-előkészítő, a klinikai és a szigorló évi modulokra tagolódik: az első két évben az elméleti alaptárgyakkal ismerkednek a hallgatók, többek között az anatómiával, élettannal, biokémiával, de rögtön az első tanév végén az ápolástani ismeretek nyári gyakorlat keretében betekintést nyernek az egészségügy széles palettájába. Harmadévben a kórélettan, mikrobiológia és pathológia tárgyak mellett a hallgatók elkezdenek ismerkedni a betegvizsgálat alapjaival is.

A hallgatók orvostudományi ismeretei a negyedik és ötödik évben – a klinikai modulban – teljesednek ki a klinikai tárgyak oktatásával. Ekkortól aktív résztvevői lesznek a betegségmegelőző, ápoló, gondozó és gyógyító munkának is. A hatodik év a szigorló év, amit a hallgatók már kizárólag a klinikákon, kórházakban töltenek el, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy megfelelő gyakorlati tudással rendelkezzenek az orvosi diploma megszerzésekor.


sajtobejaras_skill_kozpont_galeria_img_8039

Pandemia_alatt


jelold_meg_04


Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Izraeli_latogatas_2

Prof. Shaul Yatsiv (Head of Medical Profession Licensing Division) és Dr. Moshe Cohen (CEO Medical Doctor International Academy) 2022. június 15-én folytattak megbeszélést Karunk vezetőivel.

Kovacs_Kalman_kep

Őszinte részvéttel tudatjuk, hogy Dr. Kovács Kálmán, a SZOTE díszdoktora, az MTA külső tagja, Kanadában tevékenykedő orvos, tudós 2022. április 27-én elhunyt Torontóban