KF_Kep-7

Tanácsok a felvételi jelentkezés véglegesítéséhez


Közeledik a jelentkezési határidő vége, ezért a Szegedi Tudományegyemre felvételizők számára összegyűjtöttük, hogy a jelentkezés benyújtásával kapcsolatban milyen teendői vannak:

  • Kiemelten fontos megnézni a felvételi tájékoztató kiegészítését, amiben fontos új információk találhatóak! Akkor is célszerű elolvasni, ha a jelentkező már benyújtotta a jelentkezését.
  • Ajánlott ellenőrizni minden adatot a jelentkezésben, hogy ne legyen benne hiba, vagy hiányosság! Ez segíti a jelentkezési lap végén található ellenőrzés funkció. Akik részletes segítséget szeretnének kapni az E-felvételihez, megtekinthetik az Oktatási Hivatal által készített videókat.
  • Ellenőrizni kell a közhiteles nyilvántartásból érkező adatokat a jelentkezési lapon, amennyiben már a jelentkezéskor rendelkezik érettségivel, oklevéllel, nyelvvizsgával.
  • Érdemes minél több szakot megjelölni, ami érdekli a felvételizőt, mert a határidőt követően újabb jelentkezési hely már nem rögzíthető!
  • Ellenőrizni, hogy biztosan minden választott képzés a megfelelő formában szerepel-e a jelentkezési lapon (munkarend, finanszírozási forma, telephely, stb.)
  • A jelentkezéskor rendelkezésre álló dokumentumokat is javasolt feltölteni.
  • Befizetni a kiegészítő eljárási díjat, akinek van díjköteles jelentkezése.
  • Véglegesítés előtt az SZTE Pontkalkulátorának segítségével a jelentkező megbizonyosodhat pontszámáról.
  • Hitelesítéssel lezárni a jelentkezést.

Még van idő átnézni a leadott jelentkezéseket, és további szakokat megjelölni, hiszen a szeptemberben induló felsőoktatási képzések jelentkezési határideje: 2024. február 15.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Major NoemiMajor Noémi – TTIK, molekuláris bionikai mérnök

Azért jelentkeztem az SZTE-re mert az országban csak két egyetemen érhető el a molekuláris bionikai mérnök szak. Mivel Szeged egyetemi város, így ezért választottam inkább Szegedet. És milyen jól is tettem! A tanároknak nagyon jó hírük van, kedvesek, segítőkészek és fiatalok. A képzés rendkívül gyakorlatias, sokszor van laborgyakorlatunk, ami igazán hasznos lesz majd a jövőben. A sok gyakorlat miatt pedig teljesen más a képzés, érdekes és izgalmas.






Spitzer BarbaraSpitzer Barbara – BTK – anglisztika

Szeged és a Szegedi Tudományegyetem is nagyon diákközpontú. Sokkal gyakorlatiasabb az oktatás, mint más egyetemeken, és rengeteg lehetőséget kínál a hallgatóinak. Ugyanez elmondható a városról is, hiszen rengeteg kedvezményt adnak a diákoknak, melyekkel nagyon sokat lehet spórolni. Így pedig egy kicsit az egyetemista élet is könnyebbé válik.





További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.