kiemelet_2_macis

Teddy Maci Kórház

Célunk a gyerekek félelmének csökkentése az orvosokkal, orvosi eszközökkel szemben, ezzel mintegy a fehér köpeny effektus kiküszöbölése. Ha maguk is kezükben foghatják az eszközöket, közelebbről is megismerkednek működésükkel, javítható az adherencia az orvossal szemben, ami rövidebb és hosszabb távon is nagymértékben hozzájárulhat az egészségügy fejlődéséhez. Foglalkozásainkat bölcsődéseknek, óvodásoknak, és alsó tagozatosoknak tartjuk.


Teddy_maci


Jelenleg három fő állomással rendelkezünk. A háziorvosi rendelőben a gyermekek megismerkedhetnek a legalapvetőbb orvosi eszközökkel, úgy mint spatula, lázmérő, vérnyomásmérő, fonendoszkóp, pupillalámpa, reflexkalapács, fültölcsér stb.


Teddy_maci


A röntgen állomáson plüssöket „fényképezünk” le, a képeket együtt kielemezzük, amennyiben törést tapasztalunk, azt szakszerűen ellátjuk.


Teddy_maci


A harmadik állomásunk a műtő. Az előző évektől eltérően, idéntől nagy örömünkre, egy helyett már négy Teddy Macival dolgozhatunk. A macik elaltatása után megnézzük, hogy milyen szerveket találunk bennük, és azok funkcióit is megbeszéljük. Ha a műtét sikeres volt a macikat felébresztjük, infúziót kötünk be nekik.


Teddy Maci Kórház


Képgaléria >>Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

kancellar_nyito

Egy épületbe kerülhet 2019 végére a Szegedi Tudományegyetem klinikai központjának gyermek és felnőtt infektológiai ellátása. A fertőző betegekkel foglalkozó, egyetemi tanszékként is működő, a járványügyi intézményekkel együttműködő SZTE Infektológiai Központot a Déli Klinikaparkban alakítják ki. A kormányzati támogatással megvalósuló fejlesztés hátteréről dr. Fendler Juditot, az SZTE kancellárját kérdeztük.